Skip to content

Vindbjart – MK 1-3(1-2)

Det ble tap i lokaloppgjøret mot Mandalskameratene lørdag, i første kamp etter sommerpausen. Kanskje kunne kampen forløpt annerledes om vi hadde unngått rødt kort midtveis i første omgang, men da hadde gjestene allerede tatt ledelsen 1-0 og begge målene imot før pause var av den unødvendige og enkle sorten.

Skrevet av Stian Bøe

De første tjue minuttene hadde begge lag hatt noen sjanser på dødballer, før MKs Mathias Wiig Hagen fikk ballen på sin venstrekant, skar inn og helt upresset fikk skyte fra rundt 24 meter, ballen gikk i mål nede ved stolpen.

Fem minutter senere kom situasjonen der Eirik Ryger fikk se det røde kortet, etter et dribleraid gjennom feltet ble ballen pirket litt utenfor rekkevidden hans, og forsøket på å vinne den tilbake ble vurdert som så hasardiøst at det fortjente en utvisning.

En av dagens tre debutanter, Leander Winge Thelle, spilte som den sentrale angriperen, og kom veldig nære utlikning etter 38 minutter, spilt gjennom fra et kjapt frispark fikk han løst av skudd under press, men en sterk arm fra MK-keeperen stoppet ballens rute mot mål.

Noen minutter senere kom et baklengsmål av sorten vi må luke vekk, ikke sett så mange alvorlige feil i frispillingen ut fra keeper siden sesongstarten i cupen, men igjen fikk altså MK en lettkjøpt skåring.

Robert Våge Skårdal var nok som vanlig vår beste spiller, kanskje i kamp med keeper Simen Øigarden, og to minutter på overtid stanget han inn en redusering på et perfekt timet løp til Bendik Kristiansens løftede ball inn i feltet.

Det hadde ikke vært så lett å se at vi var en mann mindre i andre halvdel av første omgang, men optimismen etter 1-2 ble knust bare fem minutter ut i andre omgang da gjestene økte til 3-1, og vi klarte aldri å true målet til MK skikkelig resten av kampen.

Trener Jon Hodnemyr kunne fortelle at de hadde gledet seg veldig etter en god oppkjøring, flere nye spillere som kom godt fra kampen, men at han selvfølgelig var skuffet nå.

-Et rødt kort etter tjuefem minutter gjør det vanskelig. Jeg synes guttene jobber iherdig og vi skaper muligheter, men det ender som fortjent, MK er et godt fotballag. Vi skal børste av oss og jobbe videre.

Neste oppgave blir et nytt lokaloppgjør, mot Randesund på Sukkevann til lørdag.

Kampfakta, Norsk Tipping-ligaen, Vindbjart – Mandalskameratene 1-3

0-1 (19 min) Mathias Wiig Hagen
0-2 (45 min) Simon Valand
1-2 (45 min) Robert Våge Skårdal
1-3 (50 min) Dejan Prelevic