Skip to content

Vindbjart – Mjøndalen 2 3-3(1-3)

Etter en fæl periode med tre baklengs på et kvarter i første omgang avsluttet vi kampen mot Mjøndalen 2 med to egne skåringer helt på tampen, og sikret oss i hvert fall ett poeng, i nok en kamp der vi egentlig gjorde nok positivt til tre.

Skrevet av Stian Bøe

Sondre Nordhagen fikk en stor mulighet til å sende oss i ledelsen etter tjue minutter da han fikk ballen fra vår debutant i dyp midtbaneposisjon, Mathias Myhre Madsen og like før hadde Leander Winge Thelle ballen i enda bedre posisjon og sendte den utenfor, i stedet fikk vi en smell imot etter et brudd på egen halvdel.

Winge Thelle brant en ny sjanse fra kort hold, som også ble avblåst for offside, før gjestene igjen knuste oss i effektivitet. To utspark fra femmeter havnet raskt i Mjøndalen-ben og som en varm kniv i smør fikk de nesten fritt leide. Debutant-keeper Sebastian Hornnes Heggland fikk en tøff start i buret, på mål nummer to reddet han første forsøk, men ballen gikk ut sentralt foran mål og returen ble stanget i mål, lite å gjøre ellers med baklengsmålene.

Mellom målene rakk Winge Thelle nok en avslutning mot mål fra kort hold, denne gangen over, før vi fikk oss en viktig redusering to minutter før pause. Fin oppbygning på høyrekanten. Daniel Roppestad og Moa Badran sentrale før kaptein Robert Våge Skårdal fikk muligheten til å legge ballen ut 45 grader fra dødlinja. Der vet vi at Bernhard Salvesen har sin forte, venter som regel i riktig posisjon og satte kontrollert inn 1-3.

Andre omgang startet med en stor sjanse for Helge Strand, men vi skårer få mål med hodet, her kom nok et eksempel på bakerste stolpe. Ballen kom hardt, Strand stanget ballen over. De store sjansene uteble nå en lang periode, mye nesten, spesielt Roppestad på høyre fikk mange baller, men enten ble det trangt om vi jobbet oss innover, eller så traff ikke innleggene der vi hadde folk på plass.

Mjøndalen skapte nesten ingen farligheter etter pause, og et kvarter før slutt kunne fort Våge Skårdal halvert ledelsen. Berry Gerezgi spilte ham perfekt gjennom med en lang ball, Våge Skårdal kom seg unna forsøkene på å stoppe ham, men hardt presset endte skuddet like utenfor stolpen.

Vi måtte vente til det 88. minutt for noe å juble for. Daniel Roppestad snappet opp ballen på tretti meter fra en noe uoppmerksom Mjøndalen-spiller som fikk ballen fra keeper. Roppestad forserte så forbi en ny spiller før han satte ballen i nærmeste hjørne fra tjue meter forbi en nokså desorientert målvakt.

Håpet levde for poeng, og tre minutter på overtid kom kampens flotteste angrep. Det startet med keeper Hornnes Heggland, var innom totalt åtte av våre spillere uten at noen av de brunkledde var borti, og nok en gang var det høyresiden som satte kronen på verket. Daniel Roppestad spilte inn i feltet til innbytter Anders Bjørge som la perfekt tilbake til Robert Våge Skårdal med et hælspark. Våge Skårdal hadde nå god plass, nokså upresset, til å sette inn utlikningen nede i hjørnet.

To minutter senere fikk Bernhard Salvesen sjansen til å sette inn et spektakulært vinnermål på frispark fra tjue meter, men den ballen endte ufarlig over mål.

Trener Jon Hodnemyr etter kamper:

Vi ligger under 0-3 og viser at vi tror på det vi holder på med og aldri gir opp. Samtidig må vi igjen si at dette var en kamp vi burde vunnet kontrollert. Vi skaper nok og totalt sett slipper vi ikke til mange sjanser. Vi prøver å presse høyt på femmeter og blir straffet for det når vi taper duellene på vår halvdel. Samtidig mangler vi litt balanse når vi får brudd imot. Vi hadde en god prat i garderoben nå, og har en spillergruppe som ønsker å lære og ta steg fremover. Vi legger oss ikke ned for dette, vi er bare enda sultnere på å bli bedre, ser fremover og gnur på!

Kampfakta, Norsk Tipping-ligaen, Vindbjart – Mjøndalen 2, 3-3

0-1 (25 min) Ari Bewianberg
0-2 (35 min) Ari Bewianberg
0-3 (37 min) Yossef Ibrahim
1-3 (43 min) Bernhard Salvesen
2-3 (88 min) Daniel Roppestad
3-3 (93 min) Robert Våge Skårdal