Skip to content

Vindbjart – Halsen 4-1(3-1)

Fem seire på rad og den beste sesongstarten siden 2007. Oppgjøret mot Halsen ble det mest overbevisende så langt i år. Allerede etter syv minutter ledet vi 2-0 etter to fine skåringer, og 3-1 like før pause gav nok selvtillit til å fortsette på samme måten etter en liten hvil. I andre omgang så gjestene aldri ut til å starte et comeback, og debutant Ole Kristian Fuglestad satte spikeren i kista bare minutter etter han entret banen.

Skrevet av Stian Bøe

Begge de tidlige målene kom fra høyresiden, Daniel Roppestad ble sendt oppover linja og innlegget gikk perfekt forbi og mellom forsvar og keeper, Eirik Ryger plasserte ballen opp i nettaket med utsiden av høyrefoten. Noen minutter senere ble et nytt innlegg stoppet av Halsen-forsvaret, men de fikk aldri klarert lengre enn ut til Robert Våge Skårdal på sekstenmeteren, og toppskåreren vår smalt ballen opp i krysset med venstrebeinet.

Halsen hadde startet kampen ved å skape farlige situasjoner ved å pumpe ballen inn i feltet fra dødballer, men etter målene våre var det enveiskjøring lenge. Drøyt midtveis i omgangen så vi likevel et lite tilbakefall for vår del, med en feilpasning på egen halvdel som motstanderen ganske enkelt kunne omsette i skåring.

Midtstopper Nikolai Aas ble kåret til dagens bestemann, og har helt klart en agenda på å overta frisparktronen til Christian Beqiraj Follerås. Kraften er der, men forsøket hans fem minutter før pause gikk i muren. Vi klarte likevel å beholde ballen, og da Helge Strand la ballen høyt inn i feltet fra sidelinjen fikk i hvert fall Aas et halvt målpoeng. Headingen hans tilbake foran mål ble igjen svakt klarert, og Våge Skårdal satte nok en gang ballen i mål. Nummer fem for sesongen.

Andre omgang ble et lite pliktløp, ledelsen var aldri truet. Dagens keeper, Henrik Webb Dahl, debuterte i serien og hadde god kontroll på det lille gjeste skapte. Fremover var vi mindre effektive enn i første omgang, men sikret seieren halvveis. En fin kombinasjon mellom Anders Bjørge og Bernhard Salvesen etter et fremspill fra Lyder Daland endte med retur fra keeper fra Salvesens skudd, og etter ett minutt og trettifem sekunder på banen for A-laget, nikket Ole Kristian Fuglestad inn 4-1 med sin andre touch på ballen. Her må rekordbøkene saumfares for å finne et raskere debutmål.

Tabelledelsen varte bare en time, før Eik Tønsberg var ferdigspilt, og søndag gikk også Pors oppskriftsmessig forbi igjen. Sistnevnte er neste oppgave, i Porsgrunn etter en frihelg, og her vil vi nok få et svar på hvor solid årets Vindbjart-lag er.

Kampfakta, Norsk Tipping-ligaen, Vindbjart – Halsen 4-1

1-0 (4 min) Eirik Ryger
2-0 (7 min) Robert Våge Skårdal
2-1 (25 min) Iver Bøhn Bleivik
3-1 (40 min) Robert Våge Skårdal
4-1 (68 min) Ole Kristian Fuglestad