Skip to content

Vindbjart – Fredrikstad 2 2-2(1-0)

Som i fjor skåret Anders Bjørge to mål mot Fredrikstad 2 på Moseidmoen. Sist snudde gjestene kampen i sin favør, denne gangen så de i et par minutter ut til å kunne gjenta det, men vi viste styrke og reddet ett poeng etter en andreomgang der vi skapte massevis av store sjanser.

Skrevet av Stian Bøe

Etter Fredrikstad-press de første ti minuttene utnyttet vi en feil fra gjestenes keeper under frispilling, og Anders Bjørge satte seg på skåringslisten for første gang siden første seriekamp.

Bortelaget overtok kommandoen igjen utover omgangen, før vi spilte oss til noen store sjanser like før pause ved Lars-Georg Reinlund Sæther, Robert Våge Skårdal og Bjørge igjen.

I andre omgang kom sjansene på løpende bånd, Eirik Ryger hadde nå klargjort skuddfoten, men Fredrikstad-keeperen stod godt, og fikk også brorparten av skuddene rett på seg. Sander Barstad Bergan satte et skudd fra skrå vinkel i tverrliggeren, og Våge Skårdal spilte frem Bjørge, før hans stikker til Reinlund Sæther ble satt via keeper i nettveggen.

Med et kvarter igjen gjorde gjestene et par suksessfulle driblinger, ute på kant, og inne i midten, før ballen ble satt nede til høyre for keeper Simen Øigarden. 1-1, og et par minutter senere, ut av ingenting smeller venstrekanten til fra drøyt tjue meter, et prosjektil opp i krysset.

Fra avspark gikk det nå ett minutt uten at vi ga fra oss ballen. Våge Skårdal sendte Nikolai Aas avgårde oppover høyresiden, og uegoistisk spilte han inn i midten til Bjørge, som enkelt kunne sette inn 2-2.

Bjørge hadde muligheten til hat-trick, men skuddet hans noen minutter senere var ikke godt nok, og resten av kampen ble det mer jaging enn sjanser, og det endte uavgjort.

Trener Jon Hodnemyr hadde denne oppsummeringen:

-Vi skaper nok sjanser til å vinne kampen. Det er en litt rotete kamp, men når vi finner rytmen vi ønsker, skaper vi mer enn nok. Når vi leder 1-0 og ikke får punktert kampen blir det alltid spennende, og etter 1-2 er det bra å hente inn ett poeng. Vi viser igjen mentaliteten vår, vi har ikke lyst å tape fotballkamper. Det er skuffende, i dag gjorde vi nok til å vinne.

Kampfakta, Norsk Tipping-ligaen, Vindbjart – Fredrikstad 2, 2-2.

1-0 (13 min) Anders Bjørge
1-1 (75 min) Adrian Røragen Hermansen
1-2 (78 min) Anders Lervik Wergeland
2-2 (80 min) Anders Bjørge