Skip to content

Sterk seier i Flekkefjord

Om ikke det var en historisk seier i Flekkefjord mandag kveld med 5.divisonslaget, var det i hvert fall en sjelden seier. Med et lite forbehold om feil eller mangler finner vi totalt to seire med A-laget og B-laget totalt, etter at Kjell Homme og lagkamerater herjet litt på Uenes tidlig på 60-tallet. B-laget hadde ett poeng på syv kamper, med flere stortap. A-laget to seire på sytten forsøk i 1992 og 2006. I 1992 skåret Geir Hansen og i 2006 Dag Stian Tallaksen. Mandag hadde begge med en sønn på et Vindbjart 2-lag som storspilte og vant 4-1.

Skrevet av Stian Bøe

Etter tap for Marnardal sist trengte hjemmelaget tre poeng for å henge med i toppen, og startet friskt. Som forventet var Asle Liland farlig på kanten, og det måtte en meget god redning til fra Mats Johansen Olsen til for at ikke vi kom under tidlig. Etter fem-ti minutter tok vi over og tok ledelsen etter et kvarter. Martin Gardiner fosset frem på venstre, fikk så vidt spilt ballen over til andre siden der Sander Coldal kom inn og satte inn 1-0.

Martin G. satte selv inn 2-0 etter en halvtime, og noen minutter ut i andre omgang fikk han assist nummer to da han sendte ballen i bakrom til Sander Barstad Bergan. Fra omtrent død vinkel driblet han av en motstander før han satte ballen inn via lengste stolpen. Et par minutter etter det tak banens beste, Stian Aabel, saken i egne hender da han gikk fra egen halvdel og smalt ballen i en bue over keeper fra tjuefem meter.

Vertene kjempet seg mer inn i kampen utover i omgangen, og klarte en redusering etter en feilpasning bak hos oss, men seieren var aldri truet. Fjerde strake seier i 5.divisjon i år. Nå ligger det kanskje an til seriefinale i siste kamp, mot Marnardal.

Debutant Mykland-Svendsen + målskårere Coldal, Gardiner, Aabel og Barstad Bergan

Kampfakta, 5.divisjon, Flekkefjord – Vindbjart 2, 1-4

0-1 (14 min) Sander Coldal
0-2 (32 min) Martin Gardiner
0-3 (49 min) Sander Barstad Bergan
0-4 (51 min) Stian Aabel
1-4 (81 min) Henhta Heh