Skip to content

Start – Vindbjart 3-0(1-0)

Årets første treningskamp for A-laget ble spilt på Sparebanken Sør Arena lørdag, og ble for det meste en positiv opplevelse, selv om resultatet ble 0-3. Etter bare to treninger på full bane imponerte laget mot motstanderen fra to divisjoner høyere oppe.

Skrevet av Stian Bøe

Førsteomgang var jevnspilt, med mye bra spill ut bakfra fra vår del, selv om det ble vanskeligere å få til like mye spill på fremre tredjedel av banen. Våre beste muligheter kom tidlig og sent i omgangen, begge ganger fra venstrekanten. Brian Stangnes Kjeldsberg kombinerte fint med Stian Aabel etter fire minutter, men sistnevntes innlegg fra dødlinjen ble klarert ut til corner. Fire minutter før pause var Brian aktiv igjen på kanten og presset Peter Reinhardsen til en feilpasning på tvers av feltet. Robert Våge Skårdal satte ballen fint i mål, men dommeren hadde allerede blåst for et litt billig frispark til Start.

Start gikk til pause med ledelse 1-0 etter at Emir Derviskadic fikk gå for upresset fra midten og satte ballen ned i hjørnet fra tjue meter bak vår prøvespiller fra Kvik-Halden i målet, Thomas Johansen. Utover dette var de lite farlige. Christian Beqiraj Follerås stoppet et par situasjoner med viktige taklinger.

Andre omgang ble ganske lik første, lite skjedde den første halvdelen, før Berry Gerezgi fikk en mulighet for oss. Han fikk ballen fra Stian oppover sin venstrekant, fintet litt frem og tilbake før han fikk avgårde et skudd, men fra skrå vinkel, og relativt enkelt for Start-keeperen. Bare minuttet senere var vi frempå igjen. Nå rotet Start bak og Robert fikk lagt inn på bakerste stolpe. Ballen kom litt for langt til ar Marcus Aslaksen fikk til en bra avslutning, men keeper måtte likevel opp med en lang arm for å slå ballen ut til corner.

Et kvarter før slutt økte Start til 2-0, Sander Svela lurte seg inn mellom Markus Nyhus og Sondre Nordhagen, og satte innlegget fra venstre i mål på volley. Noen minutter senere fikk Robert en mulighet etter at vi igjen presset Start til feil bakerst. Dessverre fikk han ballen litt for langt foran seg og keeper avverget. Sander Coldal fikk ballen i retur, prøvde å vende opp, men ble perfekt taklet i god posisjon.

I det klokka skulle til å passere nitti minutter kom vår siste sjanse til redusering. Stian slo et frispark inn i feltet, ballen ble klarert ut til atten meter der Brian fikk til et bra skudd nede i hjørnet, men en god redning stoppet ballen. I motsatt ende fikk Mads Klippenberg gjøre en god redning til corner, den satte Starts nysignering Alagie Sanyang i mål med en enkel heading midt foran mål. Det var det siste som skjedde i kampen. 3-0 er flatterende og gir et feil bilde av kampen, men Start var effektive og viste kvalitet i disse tre situasjonene.

Vårt lag:

Thomas Johansen, Lars-Georg Reinlund Sæther, Christian Beqiraj Follerås, Markus Nyhus, Sondre Nordhagen, Stian Aabel, Daniel Tørressen Eikeland, Robert Våge Skårdal, Brian Stangnes Kjeldsberg, Anders Bjørge, Berry Gerezgi.

Innbyttere: Jakob Toft, Marcus Aslaksen, Sander Coldal, Fabian Jeppestøl Engedal, Mads Klippenberg, Andreas Sagen Dale, Simon Salen Aune.

Med abonnement hos Fædrelandsvennen kan du se høydepunkter eller hele kampen i opptak her: https://www.fvn.no/sport/start/i/EaEOaP/se-start-vindbjart-her-kl-13-50

Neste oppgave for A-laget blir kanskje enda tøffere, med eliteseriemotstander Jerv på motsatt side. Kampen går i Sørlandshallen lørdag kl. 14.