Skip to content

Rekrutteringsbyråer gjør hverdagen enklere for mange bedrifter – også i Vennesla

Hvis du er på jakt etter ny jobb, vil du ofte møte rekrutteringsselskaper eller bemanningsbyråer i løpet av prosessen. Hvis du tar en rask titt på Finn jobb, vil du også legge merke til at mange rekrutteringsprosesser drives av profesjonelle bemanningsbyråer, også når det gjelder rekruttering til selskaper med egen HR-avdeling. Dette bildet omfatter også bedrifter i Vennesla, mange har helt enkelt fått opp øynene for disse tjenestene.

Lav arbeidsledighet gjør rekruttering vanskeligere

Arbeidsledigheten i Norge er på historisk lave nivåer om dagen, selv om «dyrtiden» med lavere økonomisk aktivitet skaper noen utfordringer. Imidlertid er det definitivt mulig å finne en jobb hvis man er åpen for roller innenfor ulike bransjer, fleksibilitet er viktig.

For arbeidsgivere kan den lave arbeidsledigheten være utfordrende, det kan være vanskelig å fylle enkelte roller. Selv om det er mange som søker på en jobb, er det langt fra sikkert at man finner en kandidat med den ønskede kompetansen.

Det er her rekrutteringsselskaper kommer inn i bildet. De har strømlinjeformede rutiner og prosesser for screening og selektering, noe som kan være avgjørende når man skal sortere en gigantisk søknadsbunke.

Feilrekrutteringer kan være kostbare

Det er ikke bare det å finne riktig kandidat som legger beslag på mye tid, opplæring og trening er også både dyrt og tidkrevende. Da er det viktig å være trygg på at man har funnet en person som man kan investere i over tid – feilrekrutteringer kan være svært kostbare.

Et profesjonelt rekrutteringsbyrå vil gjennomføre både bakgrunnssjekk og andre kontrollpunkter på en systematisk måte, samtidig som de også kan gjøre en vurdering av hvorvidt en spesifikk kandidat vil være en god match når det gjelder bedriftskultur og arbeidsmiljø. Slik personlig egnethet er helt avgjørende hvis man skal unngå feilrekrutteringer, samtidig som slike egenskaper kan være vanskelig å kartlegge i en hektisk rekrutteringsprosess. Derfor gjør rekrutteringsbyråene hverdagen mye enklere for mange norske bedrifter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *