Skip to content

Randesund – Vindbjart 1-1(1-1)

Vi fikk med oss ett poeng hjem fra Sukkevann, med det burde vært tre etter 1-1 mot et Randesund-lag som måtte spille 75 minutter med en mann mindre. Presset mot hjemmelagets mål var stort den siste timen, men de ryddet greit unna alle baller som kom inn i feltet i lufta, og de største sjansene brant vi selv, eller så ble de stoppet av en god keeper.

Skrevet av Stian Bøe

Randesund startet best og tok ledelsen etter fjorten minutter. En dødball ble ikke klarert og Elias Håland Brandsdal fikk vende opp og skyte hardt helt ute ved stolpen. Bare minuttet etter led de så samme skjebne som oss sist kamp, en tidlig utvisning. Lars-Georg Reinlund Sæther var først i en duell om en løs ball og fikk det utstrakte beinet til Kristian Brattland inn fra siden i brysthøyde og med hodet fokusert på ballen ble dette vurdert som svært farlig spill.

Det tok litt tid før vi fikk vekslet inn den ekstra spilleren i et klart overtak, hele tiden måtte vi passe på Thore Viste Ulstein i Randesund-angrepet, venndølen var troende til litt av hvert på egenhånd om han fikk ballen.

Fem minutter før pause begynte ting å skje, Anders Bjørge klarte nesten å vippe ballen over keeper og i mål med hælen tidligere, før han nå fikk en litt enklere mulighet etter at keeper måtte gi retur på et skudd fra Bernhard Salvesen, og det stod 1-1. Ytterligere to store sjanser kom før fløyta, Lars-Georg sleivet ballen utenfor etter et fint løp og en pasning fra Nikolai Aas, og Anders ble stoppet av keeper på en halv meters hold, etter et Daniel Roppestad-innlegg.

Andre omgang ble for det meste enveiskjøring mot Randesund-målet, men vi klarte altså ikke å utnytte overtallen til å skape den viktige kombinasjonen av sjanseskapning og en tilhørende god avslutning. Keeper måtte ty til sitt beste tigersprang for å stoppe et skudd fra Nikolai, når han først fyrer av blir det hardt, og denne vill gått inn under tverrliggeren. Berry Gerezgi kom innpå i andre omgang, etter et opphold i Mosjøen denne sesongen er han tilbake i klubben, og han brant selv to store muligheter.

Det ville seg ikke, og trener Jon Hodnemyr oppsummerer greit:

-Det blie en ny spesiell kamp med tidlig rødt kort. Vi maler på og er gode på det vi planla, skaper mange kvalifiserte muligheter. I første omgang er vi gode siste 15-30 minutter og så blir vi enige om noen justeringer til andre omgang. Randesund gjør et mottrekk med å legge enda flere spillere i forsvar og vi er da ikke gode nok til å vende spillet hurtig for å løse opp dette. Vi skaper 3-4 100%-sjanser i andre omgang og jeg er fornøyd med de periodene som er gode, de var blant det beste vi har vist i år når det gjelder å bryte ned lavt press. Det er veldig kjedelig å dra herfra med ett poeng, men vi ser fremover og gleder oss til neste hjemmekamp.

Norsk Tipping-ligaen, Randesund – Vindbjart 1-1

1-0 (14 min) Elias Håland Brandsdal
1-1 (43 min) Anders Bjørge