Skip to content

Opprykk til 4. divisjon med U-laget

Vindbjart 2 har vært en klasse over resten i 5.divisjon i år, og kunne sikre seriemesterskap og opprykk med seier mot Farsund og Lista, som lå som nummer to på tabellen. Det klarte de greit, som sist mot Hægebostad, seier 9-0. Kveldens lag var som vanlig en miks av A-lagsspillere og noen juniorer, toppet med ringrever som Øyvind Løkkebø Gausdal og neste års trenerteam, Kjetil Myrvold og Jon Omestad Hodnemyr.

Skrevet av Stian Bøe

FLIK hadde en stor sjanse i starten som Gaus reddet på målstreken, ellers var de egentlig aldri i nærheten. Eirik Ryger laget 1-0 med sitt første seniormål før det ble en tidlig stjernekamp på fredagskvelden. Lars-Georg Reinlund Sæther hadde en offensiv kveld på sin backplass og satte inn 2-0, før spiss Anders Bjørge sendte ballen i krysset med et Rabona-spark.

De samme to fortsatt ballet utover i andre omgang. Anders satte inn 3-0 og chippet keeper nydelig til hat-trick og 5-0. Innimellom og etterpå satte Lars-Georg inn tre mål, og endte opp med fire for kvelden.

Én debutant i seniorfotballen ble det også plass til. Christoffer Lindberg (15) kom innpå i andre omgang, assisterte Anders på 3-0 da de fleste ville skutt selv. Fem minutter før slutt ble han spilt gjennom og tatt inne i feltet. Han landet på skulderen og så ut til å ha nokså vondt, men da instruksene fra trenerbenken var at han fikk ta straffesparket om han klarte, kom han seg etter hvert opp. Straffen ble satt sikkert i mål, og han fastsatte sluttresultatet til 9-0.

Lindberg

Trener Alla Abdallah var selvfølgelig godt fornøyd etter kampen:

-I kveld vant vi som et lag, når vi har dominert tidligere i sesongen har det blitt mer egoistisk. Nå får vi bedre matching og en fin utviklingsarena i fjerde divisjon neste år.

B-laget rykket ned fra 4.divisjon i 2018 etter en tøff sesong med et ungt lag. Før det hadde laget vært på samme nivå siden 2003, etter å ha vunnet 5.divisjon året før.

Kampfakta, 5.divisjon, Vindbjart 2 – Farsund og Lista 9-0

1-0 (8 min) Eirik Ryger
2-0 (20 min) Anders Bjørge
3-0 (32 min) Lars-Georg Reinlund Sæther
4-0 (48 min) Anders Bjørge
5-0 (56 min) Lars-Georg Reinlund Sæther
6-0 (70 min) Anders Bjørge
7-0 (80 min) Lars-Georg Reinlund Sæther