Skip to content

Ny juniorsatsing i Vennesla – Vindbjart blir den raskeste veien opp til seniorfotballen på Sørlandet

 De unge skal opp og frem i Vindbjart FK. Med ett juniorlag og to seniorlag på et godt sportslig nivå og en unik strukturering av trenerressurser kommer VFK til å skille seg ut på Sørlandet og i Agder. For spillere som ønsker å bruke mye tid på fotball har klubben har seniorlag i 3. divisjon og 4. divisjon samt et juniorlag i 1. divisjon. Disse tre lagene er fordelt på to treningsgrupper (A-lag og G19-1), som begge skal være arenaer der man kan utvikle seg og ta steg som fotballspiller.

– Her kommer de unge, lovende og håpefulle spillerne til å være sikret et minimum av spilletid på høyt nivå, samtidig som de er i en klubb der vi er avhengig av å være gode på spillerutvikling. Der ønsker vi nå å bli enda bedre enn det vi har vært, sier Jonn Arvid Engesland i sportslig utvalg i Vindbjart FK.

I tillegg har klubben et G19-2-tilbud og et herrelag i 5. divisjon, for dem som ønsker å bruke mindre tid på fotball.

– I Vindbjart skal vi ta vare på alle, understreker Engesland til Vindbjart.no.

God track record med unge spillere

Nytt for året er at junior- og seniorfotballen forenes gjennom at hovedtrener for G19 også er involvert i A-laget. Før 2023-sesongen ble nemlig trønderen Anders Johansson ansatt i VFK etter fem år i Ullern fotball. Han har jobbet med de ivrigste juniorene i Ullern i de fire siste sesongene i Oslo-klubben, og har således rikelig av erfaring med spillerutvikling til høyere nivå. Under hans tid som juniortrener, A-lagsassistent (med ansvar for oppfølging av enkeltspillere) og B-lagstrener har et tosifret antall spillere blitt flyttet opp til Ullerns A-stall fra deres egne rekker, og godt over 40 spillere har fått debutere i seniorfotballen på B-laget under hans ledelse.

Over 40 Ullern-spillere fikk sin debut i seniorfotballen under Anders Johansson da han trente B-laget til klubben fra Oslo vest. Her sammen med 2007-modellen Marius Lund Stensland. Foto: Mads Hultgreen

Over 40 Ullern-spillere fikk sin debut i seniorfotballen under Anders Johansson da han trente B-laget til klubben fra Oslo vest. Her sammen med 2007-modellen Marius Lund Stensland. Foto: Mads Hultgreen

I VFK skal han altså være juniortrener og assistenttrener på A-laget. Med andre ord skal han nå samarbeide med A-lagstrener Jon Hodnemyr – og flere – om å skape de neste A-spillerne fra VFKs juniorstall. Som heltidsansatt i VFK får han også tid til å følge opp enkeltspilleren som ønsker å bli bedre.

– Fordelen med at jeg jobber både som juniortrener og A-lagsassistent er at vi kan sikre spillerne våre en helhetlig og grundig oppfølging uavhengig av arena. Jeg får sett dem begge steder, og de har hele veien stabile rammer og en fast person å prate med. I mange klubber er det også sånn at juniortreneren gjerne vil beholde spillerne på «sitt» lag fremfor å la dem prøve seg på A-laget, altså i stedet for å gjøre det som er best for spillerens utvikling. Det har spillerne nå en garanti for at ikke kommer til å skje her i gården – jeg har ingen grunn til å holde noen igjen, konstaterer Anders Johansson til Vindbjart.no.

Er du god nok er du gammel nok

Flere juniorer fikk prøve seg for VFKs A-lag i 2022, og i treningskampen mot Jervs rekrutter forrige uke fikk hele 10 spillere som innehar junioralder prøve seg. A-lagstrener Jon Hodnemyr ser positivt på spillerutviklinga i årene som kommer, og har trua på å la enda flere få klubbens øverste hylle i løpet av sesongen.

– Vi ønsker å være en klubb som skaper gode lokale fotballspillere. I årets sesong har vi vist at vi mener alvor med dette. Flere av ungguttene fikk starte mange kamper over tid, og har tatt store steg gjennom sesongen. Vi både forventer og tror at det i årets sesong kommer andre som får denne utdannelsen, og at de som har fått sin første etablerte sesong på A-laget leverer godt i 2023, sier Hodnemyr til Vindbjart.no.

KONTAKTINFO PRØVESPILL:

Vindbjarts juniorlag har nå åpent for prøvespill for gutter/menn født i 2007-2004. Ønsker du å prøve tilbudet i VFK G19-1 (eller 2), ta kontakt med Anders Romsøy Johansson.

E-post: Anders_rojo@hotmail.com
Tlf.: +47 905 07 691.

Henvendelser for mulig prøvespill med A-laget vårt, ta kontakt med Jon Hodnemyr.
E-post: Jon@vindbjart.no

Tlf.: +47 911 54 252

Les hele artikkelen hos Vindbjart

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *