Skip to content

J13 ble seriemestere

J13, som egentlig bare er 12 hadde gjennomført en strålende sesong før siste seriekamp onsdag kveld, mot Randesund 2. Syv seire, en uavgjort, og kun ett tap betød at de i praksis hadde seriemesterskapet i sin 2.divisjonsavdeling i lomma før avspark. Selv om de tapte og måtte Otra ha slått Gimletroll 2 med mange mål for å ødelegge kvelden. Og godt var det, for det ble mye stang ut mot et sterkt Randesund-lag som etter sigende stilte med flere førstelagsspillere.

Skrevet av Stian Bøe

Gjestene tok ledelsen tidlig, men vi slo tilbake med en rekke cornere. Constanse Nordhagen og Malin Tambini Balchen Finnestad var veldig aktive på venstrekanten. Bare noen få minutter etter 0-1 kom utlikningen. En corner fra Nordhagen ble styrt i eget mål av en Randesund-spiller. Sjanser ble skapt, men etter dette ville ballen ikke i mål. Sandra Linnea Askildsen satte et skudd like utenfor etter et kvarter, før Mathilde Kåsene Røraas måtte rydde opp bakerst med en viktig sklitakling. Keeper Elisabeth Ståhl reddet også bra etter tjueåtte minutter, men etter nok en corner kontret Randesund inn 2-1, mot spillets gang.

r57

Andre omgang ble ikke like dominerende, Finnestad kom til de største sjansene, men også Maren Bjørk og Leah Christin Myhre hadde sammen en god mulighet som et tettpakket Randesundforsvar virkelig måtte kjempe for å blokkere. Flere mål ble det ikke, og seriegullet måtte sikres på telefonen der det ganske raskt var klart at Otra ikke hadde vunnet med de nødvendige elleve målene.

Gullskjerf og luer var handlet inn fra Scan Trade, disse ble delt ut etter kampen, før en rekke foreldre fikk filme og ta bilder av gulljentenes jubelscener.

Trener Frank Ståhl leder laget sammen med Roger Tambini Finnestad, og oppsummerte kampen og sesongen:

– Vi gjør mye bra, men i dag blir det litt for enkle baklengsmål. Likevel, de har prestert bra hele sesongen, og klarer til tider å spille ut et motstanderlag med flere førstelagsspillere, det er kanonbra. Marginene satt ikke, det var stang ut i stedet for stang inn, selv om vi fikk ett mål.

– Det er en god årgang, hele laget er bare tolv år, og har holdt sammen hele tiden. De kunne kanskje klart seg bra på nivå én også, men det er en vurdering vi må ta. Nå må vi bare håpe å få beholde flest mulig til 2022-sesongen.