Skip to content

Halsen – Vindbjart 2-2(0-0)

Etter to sene mål og ett poeng reddet mot Mjøndalen 2 sist, var det vi som fikk smake samme medisin i Larvik mot Halsen.  To kjappe mål fra en litt uventet kilde midtveis i andre omgang så ut til å gi oss en solid borteseier, men hjemmelaget klarte å kjempe seg tilbake i kampen og etter en skåring to minutter på overtid, var de også veldig nære seier helt på tampen.

Skrevet av Stian Bøe

Første omgang var jevn og sjansefattig, vi slet med å bryte gjennom et Halsen-lag som hele tiden la seg i et tett og samlet forsvar når de mistet ballen, og det stod 0-0 i Bergeskogen etter 45 minutter. Vår største mulighet kom da vi vant ballen på tjue meter, og den ble sendt inn til Berry Gerezgi i feltet. Det så ut som han hadde en god åpning på lengste stolpe, men sendte videre til Bernhard Salvesen, som ikke fikk skuddet av raskt nok, og det ble blokkert.

Utover i andre omgang styrte vi mer og mer av kampen, og fant nå bedre kombinasjoner og åpninger. Berry hadde en bra mulighet fra skrått hold som ble blokkert, før han ble byttet ut elleve minutter ut i omgangen. Inn kom Oslo-gutt Leander Winge Thelle, som også overtok spiss plassen fra Emil Grønn Pedersen og skjøv lagkameraten sin litt ut til høyre.

Syv minutter senere var de to i fokus da 1-0 målet endelig kom. Bernhard Salvesen la ballen i lufta mot Emil, han var som vanlig konge i lufta og headet ballen fra hjørnet av femmeteren på tvers til andre siden, der hadde Leander en enkel jobb fra én meter og åpent mål. 2-0 kom snaut tre minutter senere, fra samme mann. Mest kreditt for assisteringen skal Lars-Georg Reinlund Sæther ha denne gangen etter initiativet til veggspill med Bernhard. Første forsøk på innlegg fra Emil ble blokkert, Bernhard sendte ballen inn på ny, der Leander holdt unna to-tre mann og pirket til slutt ballen forbi en utspilt keeper fra fem meters hold.

Her skulle historien gjerne sluttet, eller blitt kjedelig, men under fem minutter senere ble vi kontret i senk på egen corner. To mot én bak, ble til tre mot tre, og etter en fin opprulling sendte hjemmelaget ballen opp i hjørnet av målet bak Sebastian Hornnes Heggland. Hjemmelaget fortsatte med mye større angrepsvilje med høyere kvalitet enn tidligere, og fikk til slutt også betalt. Drøyt to minutter på overtid fikk de slengt inn et høyt innlegg fra sidelinjen, en av Halsens beste, Christer Smith, men også en av de minste, plasserte seg best og headet ballen tilbake mot andre siden, og inn mål ved stolpen. Samme mann fikk en mulighet til å sette inn seiersmålet to minutter senere, vi fokuserte for mye på ball i forsvar og skuddet hans ble kun stoppet av en kjemperedning fra Sebastian fra seks meters hold.

Det endte 2-2, og vår tredje strake uavgjorte kamp. Vi må prøve igjen på å sikre høstsesongens første seier, og takker samtidig for nå til Bernhard Salvesen og Sondre Nordhagen som dra hhv. til og tilbake til studentliv i Oslo.

Trener Jon Hodnemyr var naturlig nok skuffet etter et at sent baklengsmål ble avgjørende:

-Vi har nok sjanser til å vinne kampen. To skåringer skal egentlig være godt nok, nå er dette en trend som vi skal jobbe veldig hardt for å snu. Vi har en spillergruppe som er skuffet, det er lov akkurat nå, men vi må fortsette å ha tro på det vi holder på med.

Kampfakta, Norsk Tipping-ligaen, Halsen – Vindbjart 2-2

0-1 (65 min) Leander Winge Thelle
0-2 (68 min) Leander Winge Thelle
1-2 (72 min) Peder Nalum Olsen
2-2 (93 min) Christer Smith