Skip to content

G14 vant Sør Cup

Vi flyr ut av startblokkene mot Donn i gruppespillet, med høyt press og raske spillvridninger og diagonale kontringer. Slik skaffer vi mange muligheter høyt, og skaper mye fra eget spill også. Så vi er effektive og fikser målforskjellen der ved å sette 6 kasser. Holder trykket oppe i begge omganger, som er meget bra.

Skrevet av trener Thomas Mømb

Kamp 2 er det bare å fortsette høyt ut og unngå baklengs. Gutta er lure og unngår mye på den litt humpete matta på Hommeren. Setter en goal etter 10 minutter i 2.omgang. Klarer å skape mer og får en straffe som settes på keeperen, og laget vi senere  møter i finalen. Jobben gjort og vi skal møte 4’ern i gruppa på Plussbank-banen. Har full kontroll der og fullstendig dominans. Bør skape mer, men vi holder nullen for 3. gang.
Fasit er 9 poeng, null innslupne og 9 mål.
Et godt og vanvittig fortjent utgangspunkt.
Våg. Gutta leverer virkelig varene igjen. Godt høyt press og noen praktscoringer, og tilbake der vi var i første kampen.
Semifinale mot Donn(2), som vi tidligere har vist vi kan slå. De tar vi helt ut av kampen. Vi dominerer, utenom en liten periode i 2. omgang, og rett etter vi kan punktere med 2-0, så får vi heller en corner og svak klarering inne i boks. Da sitter den, 1-1, og ekstraomganger. Der drar alle mann frem sitt ytterste og tar spillet tilbake, selv med 3 mann skadet av etterslenger dommer ikke får med seg. Ingen mål etter ekstra tid og straffer. Der setter vi 7 av 7 og Elias redder på 1 mot 1 stadiet og Noh setter siste.
Da er det finale, og der møter vi Abildsø på en knusktørr Sør Arena…(har de ikke vann i byen? ) Det er vi som har ball og initiativet. Vi skaper et par farlige sjanser men får ikke ballen ordentlig under kontroll eller til en i god nok posisjon til scoring. Marius farlig frempå og kan få satt en tidlig. Resten blir for kort eller for langt. Abildsø får til lite utenom når vi er litt unøyaktige i pasningsspillet. Slitne bein begge veier og litt nerver påvirker mange valg. Det var en tøff finale både fysisk og psykisk. Men begge holder unna og det scores ikke i ekstraomganger heller. Da blir det straffer og moro! Begge bommer en hver på de første 3 straffene. Igjen redder Elias den avgjørende straffen. Og Helge leader legend  tar den tøffeste straffen og dunker’n inn og avslutter en perfekt gjennomført cup. Sekser’n blank er konklusjonen! Og bøtta ska heim te Måsemoen (i skapet sammen med Lumber cup 1.plass og 3. plass i Aalborg city cup). Men denne er den gjeveste til nå uten tvil, og guttan har fortjent det.
Makan til god gruppe og profesjonalitet skal det letes lenge etter. Dette er et lag fra startere til enden av benken og til tribunen, hvor halve Vennesla står. MVP for oss er lagånden og den felles vilja til alle involverte. Helt vanvittig gøy å vinne Norges nest største turnering!