Skip to content

G14-2 sikret seier i siste minutt mot Hånes

G14-2 møtte Hånes 2 til 7er-kamp torsdag kveld, og en utrolig tett og sjanserik kamp så ut til å ende uavgjort. Først da dommeren blåste av noen minutter for tidlig, og 3-3 holdt seg i noen minutter til, før Olav Joseph Kayode Owokonu Fatiregun satte inn 4-3 på en retur fra keeper, og hele laget, og mange tilskuere, jublet hemingsløst utenfor banen nede ved cornerflagget.

Skrevet av Stian Bøe

Gjestene tok tidlig ledelsen da de kom alene med keeper Preben Kåsene, men det ble raskt flere sjanser og skåringer. Kristian Butveit Fjermeros ordnet 1-1 på egenhånd 1-1 etter å ha skaffet seg rom til et knallhardt skudd, før han fikk god hjelp av William Hornnes Røinås på sitt andre mål for dagen. Da hadde det bare gått et kvarter, men det skjedde veldig mye i denne perioden.

Olav reddet baklengs to ganger på egen mållinje, og keeper Preben var selv nære andre veien med et frispark som duppet ned i tverrliggeren. Han måtte derimot gi tapt i eget mål etter tjuefire minutter da markeringen glapp stort og en Hånes-spiller enkelt kunne sette ballen i åpent mål på bakerste stolpe.

William satte også en ball i tverrliggeren før nok et skudd på mål. Her måtte keeper gi retur og Julian Gashi fikk en god mulighet. Hånes’ keeper stod generelt en meget god kamp, selv om mesteparten av våre skuddforsøk gikk rett på ham. Ellers var nok gjestene best i duellspillet, i hvert fall i første omgang. De stilte med flere jenter på laget, som ikke senket kvaliteten, snarere tvert imot. Det hjalp litt da Ghaith Alawad kom innpå for oss, hans fysikk var et par hakk over de fleste andre på banen.

h1 (1)

Hånes fikk en stor sjanse fem minutter ut i andre omgang, men klarte ikke å pirke ballen i mål på bakerste stolpe, og utover omgangen gikk det for det meste mot gjestenes mål. Thomas Benitez Nilsen, Daniel Ramazani og Sander Neteland Olstad driblet og rykker forbi motstandere stadig vekk, og vi pepret Håneskeeperen med skudd, spesielt Sander hadde flere avslutninger i denne perioden. Midtveis i omgangen prøvde William et hardt skudd, returen kom tilbake til ham, men heller ikke et nytt skudd ga uttelling. I stedet kontret Hånes, og satte inn 3-2, mot spillets gang. Like etter var de veldig nære 4-2, men headingen på åpent mål gikk over.

De neste sjansene falt til banens minstemann, Julian, men ballen ville ikke inn nå. Ikke før vi gjorde sakene mye enklere. Et innkast fra Sander, inn til William, som satte ballen forbi alle mann og i mål fra tjue meter. 3-3, og syv minutter igjen. I hvert fall etter at dommeren først hadde blåst av kampen og så satt den i gang igjen etter litt konferering med sidelinjen om hvor mange minutter omgangen skulle vare.

Ett minutt før slutt stusset Kristian et innlegg fra Sander like utenfor, før Olav avgjorde i kampens siste sekunder. Hånes’ keeper stoppet nok en sjanse, men denne gangen var han sjanseløs på returen.

Trenerteamet oppsummerer:

-Det var en jevn kamp. Vi hadde det meste av spillet, de vant det meste av duellene. De var litt tøffere. Jentene på laget la lista knallhøyt, det ble tøft både fysisk og mentalt å møte slike spillere. Så ble det en fightekamp, som kunne gått begge veier. Vi hadde overtaket, men de kom på farlige overganger. 3-2 målet var en kontring av dimensjoner. Preben, som hadde lovet å ikke slippe inn noen mål, måtte se tre baller inn bak seg, det var en strek i regningen for keeper. Resten av laget gjorde jobben, kriget inn to sene mål, og snudde det til 4-3. De siste minuttene av kampen var viljen vår veldig stor. En virkelig gøy kamp, med to jevne lag. Gøy å se Hånes komme med disse jentene som holdt så høy kvalitet og som så ut til å ha det så gøy sammen.

Laget står nå med to knepne seire den siste uken, en fin oppreisning etter stortap i første kamp. Neste oppgave blir Hisøy borte om en uke.

Kampfakta, G14, 3.divisjon, Vindbjart 2 – Hånes 2, 4-3