Skip to content

G13 med seier i serieåpningen

G13 åpnet sesongen med en fortjent seier i 1.divisjon mot Birkenes onsdag. Selv med et par nøkkelspillere ute ble det en bra kamp av ungguttene. 1-0 og 2-0 kom i første halvdel av første omgang, først ved Nathanel Høiåsen Røisland og så sendte Even Øverland Nordli et hardt innlegg foran mål som ble styrt inn i nettet av en Birkenes-spiller. Vi hadde flere sjanser til å øke ledelsen, blant annet headet Theodor Sundtjønn Taraldsen like over.

I andre omgang viste midtbanespiller Magnus Lie seg skikkelig fram og det var utrolig at ikke det ble mål av de mange raidene fremover de første ti minuttene. I stedet kjempet gjestene seg inn i kampen igjen. Midtstopper Jonas Jenssen satte inn en blokkering i siste sekund midtveis og ikke lenge etter kom keeper Sondre Rosseland fint ut og avverget alene med en Birkenes-spiller fra skrått hold. Da kunne det fort stått 2-2, men ikke lenge etter sprakk likevel nullen etter en corner og kampen sto og vippet i noen minutter. Det var likevel vi som avsluttet best med flere store sjanser, både Gøran Breilid på venstre og Kasper Abrahamsen prøvde seg, men det ble Øverland Nordli som sikret seieren fem minutter før slutt. Et hardt skudd mot nærmeste stolpe ble for vanskelig å stoppe for Birkenes-keeperen. Det endte 3-1 til til slutt og tre fine poeng å ta med seg videre, neste kamp spilles borte mot Lillesand neste uke.

G13-1

Trener Terje Breilid oppsummerte kampen slik:

I første omgang synes jeg vi er bra, vi får til mye av det vi har øvd på. Vi skal ha stort fokus på å tørre å spille oss opp bakfra. Skaper mange sjanser, deres keeper har flere gode redninger. To fine mål, kunne fort vært flere.

Etter pausen burde vi punktert kampen i løpet av de første fem minuttene, men vi får ikke hull på byllen. Det står 2-0 og så faller nok kvaliteten vår litt utover kampen. De får 1-2 på en corner, da blir det litt spenning i noen minutter, før vi får 3-1. Da er kampen avgjort.

Kampfakta, G13, 1.divisjon avd.1 vår, Vindbjart – Birkenes 3-1

1-0 (12 min) Nathanael Høiåsen Røisland
2-0 (17 min) Selvmål