Skip to content

Vindbjart – Follo 0-2(0-2)

Vårt første møte med Follo endte med tap 0-2 på Moseidmoen og Sparebanken Sør-banen søndag. Som mot Fløy sist startet motstanderne med et trykk mot vårt mål, og Follo fikk også en tidlig 1-0 ledelse. Vi mistet ballen ute ved sidelinjen, ballen ble raskt spilt over på motsatt side, inn foran mål der Håvard Haugen Dalseth kom først på og styrte den bak Mats Johansen Olsen som sesongdebuterte på A-laget.

Skrevet av Stian Bøe

Dessverre var dette typisk for kampen, vi mistet ballen for enkelt, og var nest best i flere dueller enn Follo. Når vi kom oss nær Follo-målet ble presisjonen for svak, og det var knapt gode avslutninger på mål før pause. Follo hadde også økt sin ledelse til 2-0 etter 35 minutter. Litt likt første målet, vi tapte en duell på midtbanen nå, og Follo kontret kjapt. Fabian Jeppestøl Engedal var nede og skulle takle bort gjennomspillet, men ballen traff motspiller og spratt perfekt fremover for dem. Foran mål var det god plass til å sette ballen til side for Johansen Olsen.

Tre minutter før pause kom sjansen vår til redusering. Daniel Tørressen Eikeland spilte til Robert Våge Skårdal, videre til Anders Bjørge som fikk ei lang tå på ballen. Keeper var kommet ut og gjorde seg stor, redningen gjorde han med adamseplet. Det så vondt ut, men sikkert godt etterpå.

Sytten minutter ut i andre omgang kom Follo seg til en heading fra fem meter som traff tverrliggeren, to forsøk på å putte ballen i mål på returen ble blokkert. Like etter kom tre offensive bytter, og den nye spissduoen Markus Nyhus/Jakob Toft så ut til å kunne få til noe. Det ble likevel bare nesten. Toft var gjennom, men ble taklet i siste hundredel, Nyhus prøvde på en akrobatisk volley med snurr like etter, men traff bare lufta.

w1 (9)

En annen innbytter, Simon Salen Aune, fikk vår siste tålig gode sjanse tre minutter før slutt. Marcus Aslaksen pisket inn et innlegg, Nyhus var nære på første stolpe, bak i feltet ventet nordlendingen, skuddet ble blokkert, ut til corner. Follo burde lagt på 3-0 på overtid, men Fabian Jeppestøl Engedal var på plass med en takling i siste liten. Unggutten vikarierte for suspenderte Sondre Nordhagen, og fikk sin første hele kamp for A-laget.

En skuffende forestilling, kanskje ble tre kamper på seks dager, med 17.mai innimellom tungt i ben og hoder. Nye muligheter allerede til torsdag, da drar vi til Porsgrunn for å møte Urædd.

Oppsummeringen fra trener Jon Hodnemyr er også klar:

-Første seriekampen i år hvor vi ikke har klart å sette vårt preg på kampen, og taper helt fortjent. Vi ser på video at det har vært endel situasjoner som har gjentatt seg de siste kampene, og det skal vi jobbe hardt for å lære av og endre.

Kampfakta, Norsk Tipping-ligaen, Vindbjart – Follo 0-2

0-1 (5 min) Håvard Haugen Dalseth
0-2 (35 min) Dliet Daniel Ghebar