Skip to content

Vindbjart – Fløy 0-6(0-2)

Cupkampen mot Fløy ble ikke det høydepunktet vi håpet på. Selv over fem hundre tilskuere og bra liv i Den Tolvte Venndøl kunne ikke hjelpe oss å slå ut erkerival Fløy. Gjestene var bedre enn oss i alt på banen og startet kampen med et stort trykk mot målet vårt.

Skrevet av Stian Bøe

Halvor Homme ble dagens Vindbjart-spiller, men selv han kunne ikke stoppe alt som kom mot ham. Ledermålet kom drøyt halvveis ut i første omgang ved tidligere Vindbjart-spiller Anders Omvik Hella, som ble spilt fri av en annen kjenning, Emil Grønn Pedersen. Etter målet kom vår beste periode i kampen, Robert Våge Skårdal og Marcus Aslaksen kom til avslutninger, men det ble ikke veldig farlig. I stedet økte Fløy til 2-0 på det verste tidspunktet, minuttet før pause.

Tre bytter i pausen hjalp lite, Fløy fortsatte presset, Homme reddet et straffespark før han måtte se tre baller i nettet bak seg på kort tid midtveis i omgangen. I kampens siste ti minutter la gjestene på til 6-0 og Sondre Nordhagen ble vist av banen for å ha hindret Grønn Pedersen, det så ut som et gult kort ville vært mer enn nok.

Emil Grønn Pedersen ble dagens mann på Moseidmoen sammen med Halvor Homme, med to mål og tre målgivende pasninger. Grønn Pedersen fikk tidlig høre fra gjengen på tribunen at hans karriere i Start enda ikke har slått til, men svarte på tiltale, og fikk klar beskjed fra Christian Beqiraj Follerås da han jublet foran dem etter 0-1. Etter kampen var ble det likevel et gledelig gjensyn med fansen, som fortsatt husker hans seksten skåringer i blått.