Skip to content

Vindbjart – Eik Tønsberg 0-1(0-1)

Det ble tap i seriepremieren mot en av favorittene, Eik Tønsberg, på et forblåst Moseidmoen stadion lørdag. Totalt sett hadde vi nok fortjent i hvert fall ett poeng, men vi klarte ikke å skape mange nok gode muligheter. De som ble skapt, ble ikke utnyttet godt nok, og på andre siden av banen gjorde gjestene akkurat det, på lynhurtige kontringer.

Skrevet av Stian Bøe

Eik Tønsberg startet kampen ved å gå rett i strupen på oss hver gang vi mistet ballen, og var farlige flere ganger. Nærmest på et frispark i tverrliggeren etter seks minutter, før de satte inn 1-0 etter et kvarter. Dette var en kontring ut av læreboka, vi var i angrep, stod høyt, en liten glipp og ballen rett opp i bakrommet vårt. To mot to ble utført perfekt, Markus Brændsrød stakk utover mot bakerste stolpe, innlegget var nøyaktig og keeperveteran Halvor Homme hadde lite å stille opp med da avslutningen kom.

Vår eneste store sjanse i første omgang kom like etter, ut fra vårt mer tålmodig oppbyggende spill. Ballen ble spilt fra side til side mot et dypt Eik-lag. Daniel Tørresen Eikeland slo ut til ventre til Marcus Aslaksen, på direkten sendte han ballen foran mål. Helge Strand var først på den der, men ble så hardt presset at avslutningen endte i fanget på keeper.

Eik Tønsberg hadde gode muligheter til å doble ledelsen før pause, men den beste (nok en kontring) ble stoppet av en blokkering fra kaptein Christian Beqiraj Follerås og påfølgende lange utstrakte arm fra Homme.

At vinden skapte utfordringer ute på banen viste den i pausen da den mobile innbytterbua til hjemmelaget blåste overende og havnet på taket, men selv med motvind etter sidebytte var det vi som styrte det aller meste av andre omgang. Eik Tønsberg ble redusert til ti spillere etter en time da Josue Ntoya for andre gang ba om gult kort ved å sparke bort ballen etter fløyta var gått. Etter dette la de seg enda mer kompakte bakover og ofret mindre fremover.

e34
Indreløperne Robert Våge Skårdal og Sander Barstad Bergan skapte sammen de største sjansene utover denne omgangen. Våge Skårdal fikk en mulighet på hodet, mens Barstad Bergan to ganger fikk ballen langs bakken fra førstnevnte, på skrå inn fra høyre, uten uttelling.

Siste ti minuttene ble trykket mer direkte, vi spilte oss til noe hjørnespark, Jakob Toft fikk hodet på det ene, men igjen var keeper godt plassert og avverget. Eik Tønsberg, samlet sett med sin tidligere utgave, FK Tønsberg, tok sine første poeng i Vennesla på sitt femte forsøk.

Trener Jon Hodnemyrs oppsummering:

– Vi får ikke kontroll på kampen slik vi ønsker i første omgang, og tillater Eik Tønsberg å få kontre på oss. I andre omgang spiller vi mot en vegg av hvite spillere på tjuefem meter, men skaper ikke gode nok åpninger. God læring mot et motspill jeg tror vi vil møte ofte.