Skip to content

Vindbjart – Åskollen 2-1(0-0)

Trepoengerne fortsetter å prikkes inn av vårt unge mannskap, men i motsetning til de klare seirene i fjor, skal det helst være litt mer spennende i år. Mot Åskollen styrte vi hele kampen, men det måtte et baklengs til for at vi også skulle se viktigheten av å få ballen mellom stengene.

Skrevet av Stian Bøe

Motstanderne fra Drammen la seg lavt fra starten, og kampbildet ble umiddelbart litt annerledes enn tidligere i år, da vi har vært mer vant til et tidlig høyt press. Nikolai Aas satte raskt en heading i stolpen, men tross et klart overtak var det vanskeligere å få omsatt alle angrepene i farlige avslutninger på mål, ballene suste gjerne utenfor, eller så ble det for trangt inne foran keeper. Noen minutter før pause skulle måltavla blitt oppdatert, Fabian Jeppestøl Engedal fikk servert en ball i lufta fra Eirik Ryger og satte den i mål. Dommerne var ikke helt samstemte, men endte på annullering, noe som TV-bildene nok viser ikke var den riktige avgjørelsen.

Anders Bjørge overtok plassen til Adrian Aas fremst i banen etter pause, og var kjapt frempå med en volley fra kort hold, tverrligger og over. Sjansene fortsatte å komme, Eirik kom nære med en heading på bakerste stolpe, men vinkelen ble vanskelig. I stedet kom gjestene til en sjelden mulighet, en corner ble klarert, men slått tilbake inn på bakerste stolpe der Dech James fikk en litt for enkel jobb med å styre ballen bort i motsatt hjørne, med ett kvarter igjen å spille.

Om det var noe mentalt som slo inn hos oss, eller bare matematisk at en sjanse etter hvert måtte gå inn, er usikkert, men vi gjorde i hvert fall kort prosess. To spillere som ikke hadde vært noe tess på håndballbanen, med hver sin hånd godt bandasjert, viste vei, hvor ballen bør plasseres ved avslutninger. Sander Barstad Bergan hadde regien fra midtbanen ved begge anledninger, spredte ballen ut på høyre. Daniel Roppestad tok ned den første, og i medtak med fri bane mot mål satte han ballen nede i lengste hjørne for sitt første Vindbjart-mål, nøyaktig ett minutt etter avspark.

Et par minutter etter det ville ikke Bernhard Salvesen være noe dårligere. Samme oppskrift, denne gangen gikk ballen fra Daniel til Robert Våge Skårdal og så til Bernhard som la inn en passende sprett i medtaket slik at han enklere kunne sette skuddet høyt oppe i motsatt hjørne. 2-1 ledelse, fire minutter etter 0-1. Effektivt.

Stillingen holdt seg ut kampen, tross litt skumle saker fra Åskollen helt på tampen, og nå står vi altså med ti poeng etter fire kamper. Strålende poengfangst, mer å gå på ute på banen.

Fra trener Jon Hodnemyr:

-Jeg synes vi leverer en ganske god prestasjon. Vi møter et nytt motspill med en veldig lav blokk, som til tider lignet på en 6-3-1 og som er vanskelig å bryte ned. Vi får en feilaktig annullering før pause og føler vi hadde fortjent å lede, men ender opp med å få mål imot på en veldig sjelden visitt av Åskollen. Responsen fra guttene er nok en gang å brette opp ermene og to fortjente scoringer gir oss seieren. Vi er fornøyde, men likevel ydmyke og sultne på å ta nye steg neste uke.

Kampfakta, Norsk Tipping-ligaen, Vindbjart – Åskollen 2-1

0-1 (76 min) Dech James
1-1 (78 min) Daniel Roppestad
2-1 (80 min) Bernhard Salvesen

Vårt lag: Simen Øigarden, Markus Nyhus, Nikolai Aas, Fabian Jeppestøl Engedal, Daniel Roppestad, Sander Barstad Bergan, Lars-Georg Reinlund Sæther (Bernhard Salvesen fra 74 min), Helge Strand, Robert Våge Skårdal, Adrian Aas (Anders Bjørge fra 46 min), Eirik Ryger (Simon Salen Aune fra 89 min)

Ikke benyttet: Henrik Webb Dahl, Emil Lie, Sander Coldal, Severin Finnestad-Stray, Steinar Blom, Ole Kristian Fuglestad.