Skip to content

Vindbjart – Åkra 1-0(1-0)

4-3 er gøy, men 1-0 kan være like spennende, og det var slik kampen mot Åkra ble. En litt sjelden 1-0 seier, som likevel fulgte opp årets sesong så langt. Før lørdagens kamp var kun én avgjort med mer enn ett måls margin, og alle bortsett fra en hadde skåring senere enn 84 minutters spill. Motstander Åkra hadde ikke tapt en seriekamp på tre år (31 kamper i 4.divisjon + årets seks første), men på Moseidmoen kom de til kort. Jakob Toft ble matchvinner med sin skåring etter tretten minutter, og vi tok tre fortjente poeng. Den første trepoengeren siden hjemmekampen mot Djerv 1919 fire uker tidligere.

Skrevet av Stian Bøe

Sondre Nordhagen var nære ved å sette inn 1-0 etter dødball fem minutter ut i kampen, men fikk ikke foten på skuddforsøket fra Jakob og ballen trillet utenfor. To minutter senere fikk gjestene sin første, og største, sjanse da storskårer Preben Christensen Fauskanger løp på en lang ball fremover. Ballen spratt litt vanskelig, men alene med keeper ville det uansett blitt veldig farlig om ikke Børge Engesland akkurat fikk forstyrre ham nok til å sette ballen utenfor mål. Bare noen minutter senere kom kampens eneste skåring. Sondre Nordhagen la inn fra sin venstreside og luftens baron, Jakob Toft, steg høyest og headet ballen inn via stolpen.

Utover omgangen hadde vi et klart overtak, men Åkra forsvarte seg bra i en 5-4-1 formasjon, og klarte å blokkere de største sjansene våre som da Robert Våge Skårdal traff på en heading etter corner. Robert fikk satt én ball i mål, men ble da avblåst for offside, og det samme gjorde en Åkra-spiller midtveis i omgangen.

Andre omgang fortsatt omtrent som første, Robert var nærmest for oss, en corner ble headet like utenfor og en stor mulighet ble vinket ned for offside. I andre enden skapte Åkra lite, men halvveis ut i omgangen kom de nær utlikning, først taklet Børge Engesland på femmeteren, før Peiwast Hama blokkerte skuddet som kom like etter.

Et kvarters tid før slutt begynte byttene å komme, og Lars-Georg Reinlund Sæther fra Sevland på Karmøy fikk sin Vindbjart-debut, den eneste Åkra-gutten som gikk fornøyd av banen denne dagen. Angriperne Kawsu Jabai og Anders Bjørge kom også innpå og ble involvert i mye av det som skjedde de siste ti minuttene av kampen. Etter 87 minutter chippet Daniel Tørressen Eikeland ballen inn til Robert, som ble stoppet av keeper fra kort hold. Åkra fikk ikke klarert skikkelig, Anders driblet seg fra sidelinjen innover i sekstenmeteren, da han ble stoppet av fjerdemann fikk Robert en ny mulighet, nå gikk ballen i innsiden av stolpen, bak keeper, og utover linjen på motsatt side.

To og et halvt minutt på overtid fikk vi en kontringssjanse, Piwi la over til Kawsu fra høyre, og han ble hindret av Åkra-forsvarer Eivind Hansen Høvring på vei mot mål. Dagens dommer var raskt oppe med det røde kortet til Åkra-trenerens sønn, selvfølgelig til store protester. Kortet ser greit ut på reprisene, spillerne nærmest situasjonen var tre blå til høyre for Kawsu, også disse ville vært alene med keeper ved en pasning.

Frisparket fra sytten meter gikk over, men kampen var ikke over. Med 94 minutter på tavla fikk Åkra frispark på egen halvdel, og keeper gikk med i angrepet. Det ble stoppet og Mathias Myrland Syversen kastet raskt ut til Kawsu. Han hadde kun én forsvarer mellom seg og det åpne målet, men ville helst forbi ham også før et eventuelt skuddforsøk. Det gikk ikke, Kawsu ble stoppet effektivt, ballen gikk ut mot dødlinja. Da kom Anders løpende i full fart, taklet ballen via en Åkra-spiller og inn foran mål. Jakob var først på ballen, satte den over før han fikk en utrustende keeper i skrittet. Nå bestemte dommer seg for at nok var nok, og blåste av kampen.

IMG_4769 (2)

-Det er en fortjent seier, men likevel en kamp med nerver siden vi ikke klarer å punktere den, sier Steinar Skeie. De har noen dødballsituasjoner som er farlige, men vi har likevel flere sjanser til å avgjøre tidligere. Vi var ikke dyktige nok foran mål, men skapte mange sjanser. Vi gleder oss over av vi dominerte banespillet og vinner kampen.

Tre poeng holder selvfølgelig til fortsatt tabelltopp, men Staal Jørpeland tok også tre viktige poeng mot Djerv 1919 og ligger to poeng bak, mens resten av utfordrerne spiller senere. Nå venter bortekamper mot Vidar og Sola i Rogaland de neste helgene. Kun fem kamper igjen før serien skal avgjøres.

Kampfakta, Norsk Tipping-ligaen, Vindbjart – Åkra 1-0

1-0 (13 min) Jakob Toft