Skip to content

Ungdommene banker på døra til A-laget

Med en måned igjen til seriestart i Norsk Tipping-ligaen ser vi en veldig spennende gruppe unge venndøler i vannskorpa til A-laget til en ny spennende ung hovedtrener. Ikke mindre enn fjorten spillere i junioralder (født 2003 eller senere) har vært på banen så langt i treningskampene. Flere av disse trener fast med A-laget og denne uka får vi et nytt tilskudd. Helge Strand har vært to år i Start sin utviklingsavdeling, og vender nå tilbake til moderklubben med store ambisjoner.

Skrevet av Stian Bøe

-Jeg ønsker å bli proff, sier Strand (16). Med det store fokuset de har på unge spillere i Vindbjart, tror jeg dette er det beste for min utvikling nå. Her får jeg et høyere nivå på trening med A-laget hver dag, med voksne spillere.

Blant dem som ønsker ham velkommen inn i spillergruppa nå er flere gutter han har spilt med tidligere. Fabian Jeppestøl Engedal (17) fikk sin debut i fjor høst og har funnet seg godt til rette.

-Det er ikke skummelt å komme opp og spille med eldre spillere her. Vi blir tatt veldig godt imot. Det er en veldig fin spillergruppe. Ambisjonene mine er å fortsette å ville bli bedre og ha det gøy med fotballen, og se hvor langt jeg kan nå.

Andreas Sagen Dale (16) og Eirik Ryger (17) sier seg enige og Dale legger til:

-Du føler deg veldig velkommen. Det er en god gruppe der alle er opptatt av å lære. Samtidig hjelper det være flere i samme situasjon. Det er trygt.

-Vi har kanskje ikke samme humor som de eldre spillerne, sier Engedal. Det er greit å være flere med samme interesser i garderoben.

Ungguttene har flere arenaer å spille på i år. Selv om målet er A-laget er nåløyet fortsatt ganske trangt, noen vil sikkert komme seg gjennom raskere enn andre. Ellers vil de få muligheten i en tøff og god fjerdedivisjon med Vindbjart 2, der de møter sterke lag som Vigør, Donn, Våg og Søgne. I tillegg kan de fortsatt også spille på juniorlaget.

Fabian Jeppestøl Engedal, Andreas Sagen Dale og Helge Strand

Fabian Jeppestøl Engedal, Andreas Sagen Dale og Helge Strand

Det har over tid blitt et større fokus i klubben på å få frem spillere fra egne rekker, noen har klart steget, men det har også vært tøffere da vi spilte på et høyere nivå. Ny begynner vi virkelig å se resultatene av IFO-generasjonen, og så mange som dette er det lenge siden vi har hatt. Dette er også noe Engedal håper viser seg på tribunen i år:

-Jeg håper det kommer flere på kamp, med så mange venndøler på laget. Vi må fylle opp Moseidmoen.

Trener Jon Hodnemyr får også skryt og sin del av æren for denne gode generasjonen som kommer opp nå.

-Han har gått gradene med oss han også, fulgt oss siden vi var tolv år blant annet med akademiet, sier Dale. Engedal legger til gode opplevelser med IFO, der A-lagsspillere har vært med hele tiden.

-Det er jo gøy å ha hatt Follis på IFO og nå spille sammen med ham.

‘Follis’ er selvfølgelig Christian Beqiraj Follerås, kapteinen som har vært i klubben i ti år, med et par svippturer hjemom hos Hånes. Sammen med Magnus Langerud utgjør han veterangruppen på A-laget.

Jeg tenker med satsingen klubben har hatt, er det ikke tilfeldig lengre, med denne IFO-generasjonen som kommer opp. Jeg har selv hatt fire av disse guttene på IFO i 2011 og 2012, og spøkte da med at jeg skulle legge opp når en av disse kom på A-lagstrening. Nå blomstrer det mer og mer og da er ikke her bare for å ta opp plass. De viser seg frem, skubber tilbake og ønsker å ta plassen til de som allerede er her. Det er moro å være en del av. Det er utrolig mange, men det gjør ikke noe så lange nivået deres er så bra som det er.

-Jeg føler det er flere og flere juniorer som kommer opp og tar nivået kjapt, legger Langerud til. Det er gøy.

Follerås tror vi får se mye av ungguttene på banen i år.

-Udiskutabelt. En del av dem får nok spille noe, og så tror jeg to-tre kan få spille mye, noen av dem er utrolig spennende spillere. Jon har varslet at de skal få lov å kjenne på nivået. Tredjedivisjon er ikke farlig.

 

Les hele artikkelen hos Vindbjart

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *