Skip to content

Start 2 – Vindbjart 3-2(0-1)

Det skulle vært Sander Barstad Bergans store dag på Sparebanken Sør Arena. Først ved en skåring som åpnet for en viktig seier, så ved en utlikning sekunder før klokka rundet nitti minutter. Hans to første skåringer på A-laget. Slik ble det ikke. Fotballen er ikke alltid rettferdig, fikk vi erfare for andre kamp på en uke. Start tok tilbake ledelsen to minutter ut i overtiden, og vi må nok en helg se oss bakover på tabellen på klubber som kan ta innpå eller forbi.

Skrevet av Stian Bøe

Kampen startet med to lag som sverger til frispilling og oppbygning av angrep bakfra, og begge lag utførte det bra, med tålmodighet. De første og største sjansene kom vår vei, fra høyresiden. Peiwast Hama var aktiv og fikk lagt inn langs bakken til Robert Våge Skårdal, men en Start-forsvarer fikk blokkert og avverget på kort hold. Piwi fikk så prøve seg selv etter at keeper bokset ut et skudd fra Robert, men like utenfor.

Tjuesyv minutter ut i kampen hadde vi sett tegn til usikkerhet bak hos Start i frispillingen og keeper sendte nå ballen i beina på Sander BB under press fra Jakob Toft. Sander takket for det, rundet nevnte keeper og satte inn en fortjent 1-0 ledelse.

s33

Et lite forvarsel på hvordan kvelden skulle bli kom noen minutter senere. Markus Nyhus rev ned Sander Svela på vei gjennom, på sekstenmeterstreken. Klart straffespark var dommen på pressetribunen, inkludert ekspertpanel. Dommeren gikk for frispark og gult kort. Frisparket ble satt opp i andre etasje av tribunen.

Sjansene kom på løpende bånd frem mot pause, men de ble fortsatt satt utenfor og over fra begge lag, før kampen vippet feil vei fire minutter ut i andre omgang. Start-innlegg fra høyre, og Svela gikk nok en gang i bakken etter duell med Markus. Denne gangen var det ingen nåde for vår forsvarsbauta, rødt kort og straffespark mot, som Jakob Ugland satt sikkert i mål.

Med en mann mindre blir det vanskelig å ha kommandoen på samme måte, men vi så fortsatt farligst ut foran målene. Flere cornere var nære på å bli styrt i mål, men igjen litt som på lørdag så det ut som en magnet som dro ballen på feil side av stengene.

Et kvarter før slutt ble Stian Aabel taklet litt inn på egen halvdel da han skulle vende opp. Det så ut som et klart frispark, men Start fikk lov til å kontre fem mot tre. Det gjorde de bra, og Adrian Nilsen sendte hjemmelaget opp i 2-1 med et fint skudd fra atten meter.

Etter et par store Start-sjanser presset vi på ekstra for utlikning på slutten, og Sander BB satte en utsøkt heading i bue over keeper da han fikk et innlegg fra Kawsu Jabai i det nittiende minutt. Et par minutter senere kom så en slags reprise fra kampen mot Hinna. Vi vil så gjerne skåre et vinnermål, i stedet gjorde vi et par slurvefeil offensivt. Start fikk spilt ballen ut på kant, og derfra viste de kvalitet som kanskje A-laget har manglet i år. Et perfekt innlegg og Sander Svela stusset ballen videre i lengste hjørne.

-Vi spiller nok en gang en veldig god første omgang, oppsummerer Steinar Skeie. Kampen endrer karakter når vi får Markus Nyhus, riktig eller uriktig utvist like etter pause. Surt tap, men vi kommer garantert sterkere tilbake. Garantert!

Kampfakta, Norsk Tipping-ligaen, Start 2 – Vindbjart 3-2

0-1 (27 min) Sander Barstad Bergan
1-1 (50 min) Jakob Ugland
2-1 (76 min) Adrian Eftestad Nilsen
2-2 (90 min) Sander Barstad Bergan
3-2 (92 min) Sander Alvestad Svela