Skip to content

Seier og tabelltopp for G15

G15 tok sin fjerde strake hjemmeseier i Askedalen onsdag kveld. Med tre poeng tok de tilbake ledelsen på tabellen fra Vigør, dog med en kamp mer spilt.

Skrevet av Stian Bøe

Mot Lyngdal så det litt skummelt ut i starten, gjestene var farlig frempå flere ganger, spesielt med sine raske kantspillere. En rekke hjørnespark ble resultatet, men uten uttelling.

Etter tjue minutter kom Sander Wiik inn på banen på spissplass og han brukte bare ett minutt på å sette inn 1-0 etter en pasning inn i bakrom fra Theodor Jenne Jepsen. Ketchup-effekten slo til for fullt og i løpet av noen minutter var ledelsen øket til 3-0. Jenne Jepsen satte inn nummer to med et velplassert skudd, og Alexander Larsen nummer tre fra venstrekanten.

Resten av omgangen fortsatte Lyngdal å true Fredrik Ingebretsen i målet vårt. Ett mål klarte de, burde hatt minst ett til, men stolpetreff og noen utrolig sjanser ble brent.

I andre omgang hadde vi grunn god kontroll, men i første halvdel fortsatte Lyngdal sjansesløsingen. Enda en stolpetreff, før Ingebretsen reddet straffespark snaut midtveis. Like før dette hadde Jenne Jepsen lagt på til 4-1.

William Strandskogen Krogh utnyttet stort bakrom da han øket til 5-1, før seriens klare toppskårer Theodor Jenne Jepsen fikk hattricket sitt med et skudd fra atten meter. Gjestene reduserte en gang, men det ble med det.

a27

Seieren ble en fin trøst for laget som tapte fortjent mot Gulset i Adidas-cup i helgen. Trener Bjørnar Rimereit oppsummerer:

-Vi vant! Det er det viktigste. Vi får ikke vist de momentene vi er gode på, oppspillsfasen bakfra, og å spille oss ut. Vi slipper dem alt for mye inn i kampen og da blir halsende etter. Vi skal dominere hele kampen. Det klarer vi ikke, og vi er heldige som ikke ligger under med både ett og to mål etter tjue minutter. Så gjør vi noen bytter som gir uttelling umiddelbart, og skårer tre mål på seks minutter. Da blir vi dominerende, og de brenner også flere store sjanser etter dette.

Så kommer andre omgang, jevnt og godt, forskjellen er avslutningskvaliteten. Der er vi faktisk bedre i dag enn vanlig, men kunne ha satt enda flere slik vi dominerte. Samtidig burde Lyngdal også skåret flere på sine kontringer, og da vi gjør noen feil bak. Her kunne det forte blitt mange flere mål. Nå er det bare hjem og øve på å spille opp og på avslutninger.

Kampfakta, G15, 1.divisjon vår, Vindbjart – Lyngdal 6-2

1-0 (22 min) Sander Wiik
2-0 (24 min) Theodor Jenne Jepsen
3-0 (25 min) Alexander Larsen
3-1 (35 min) Håvard Westmoen
4-1 (55 min) Theodor Jenne Jepsen
5-1 (66 min) William Strandskogen Krogh
6-1 (72 min) Theodor Jenne Jepsen