Skip to content

Pors – Vindbjart 2-1(1-1)

Sesongens første serietap kom på bortebane mot serieleder Pors andre pinsedag. Alt tilsier at det var en fortjent seier til hjemmelaget, keeper Simen Øigarden var vår bestemann, men vi hang likevel med i kampen helt til siste minutt, og med marginene på vår side i første omgang kunne vi kanskje også fått med oss noe hjem. Begge Pors sine målskårere har god erfaring fra Eliteserien, og Porsgrunnslaget vil helt sikkert kjempe helt i toppen hele sesongen.

Skrevet av Stian Bøe

Uten Helge Strand, som knakk en finger på søndagens trening, ble vi satt under press helt fra starten, men svarte på det ved å ta ledelsen på vårt første skikkelige angrep. Bernhard Salvesen tapte ballen i angrep, men vant den tilbake igjen og spilte til Eirik Ryger på høyrekanten. Han holdt som vanlig motstanderne en armlengde unna, og la ballen litt bakover til Daniel Roppestad som smalt den opp i tverrliggeren og ned i mål.

Pors svarte raskt på en omdiskutert situasjon. Under press sparket Lyder Daland både ballen som kom mot ham og leggen til en Pors-spiller som kom inn bakfra, utover mot sidelinja, omtrent akkurat på sekstenmeterstreken. Straffespark ble dømt, og stillingen var 1-1 etter et drøyt kvarter.

Vertene skapte altså det meste av store sjanser utover kampen, men måtte nøye seg med én skåring til. Tidlig i andre omgang dro Kachi seg innover mot midten ved sekstenmeteren og satte ballen godt oppe i krysset bak Øigarden.

Trekket vårt med å spille mer direkte baller inn mot vikarierende spydspiss Nikolai Aas skapte flere situasjoner i motstanderens sekstenmeter de siste ti minuttene, men Pors stod godt imot og beholdt derfor alle poengene selv.

-Vi får litt trykk mot oss i starten, men så får vi tak i ballen og gjør akkurat slik vi hadde planlagt taktisk, og skårer, sier trener Jon Hodnemyr. Vi får en kalddusj, straffen kan diskuteres, men mål ble det. Derfra og inn har vi noen gode perioder, men Pors vinner fortjent. Nå er det spennende å se hvordan vi responderer på dette, om vi har lyst til å være med i toppen videre.

Kampfakta, Norsk Tipping-ligaen, Pors – Vindbjart 2-1

0-1 (12 min) Daniel Roppestad
1-1 (17 min) Stefan Mladenovic (straffe)
2-1 (54 min) Kachi