Skip to content

Odd 2 – Vindbjart 0-1(0-0)

Vi fortsatte den gode trenden i nydelige forhold og fasiliteter på Skagerak Arena i Skien lørdag. Ett mål var nok til vår fjerde strake seier. Robert Våge Skårdal skåret sitt mål nummer tjuefem for klubben et kvarter før slutt, etter at hjemmelaget feilet ved spill ut fra keeper til feilvendt spiller. Fabian Jeppestøl Engedal gikk raskt opp i press og en dårlig touch av forsvareren forærte Våge Skårdal med muligheten til å skyte forbi en feilplassert keeper fra tjuefem meter.

Skrevet av Stian Bøe

Våre beste sjanser til flere kom etter at vi tok ledelsen, men det må sies at kampen generelt mest ble kjempet mellom sekstenmeterne. Skien- og Gulset-gutt Simen Øigarden i målet vårt måtte bevege seg litt for å stoppe et par Odd-skudd i første omgang. Anders Bjørge ble forsøkt spilt opp i bakrom fra vår side, men her var vertenes keeper alltid alert og var utenfor feltet og avklarte når det var nødvendig.

Odd hadde et farlig skudd like utenfor mot slutten, men vi demmet godt opp i andre omgang. Framover løsnet det også mer utover, Eirik Ryger kom inn med tjuefem minutter igjen og var et uromoment. Han fikk også løsnet et skudd som keeper måtte strekke seg godt etter.

En Odd-spiller satte en god støkk i Lars-Georg Reinlund Sæther lang inn i overtiden med en grov takling, vår mann rakk heldigvis å hoppe nok unna til å unngå alvorlig skade, og det røde kortet betød ikke noe for kampen.

En annen midtbanespiller, Sander Barstad Bergan, spilte nesten på hjemmebane, og har over seksti kamper for Odd 2 og Odd 3. Pappa Rune Bergan nevner alltid de sekstisyv målene junior skåret ett år da han trente ham som ung, men måtte etter kampen også innrømme at de beste kampene BB har spilt på høyt nivå har vært som dyptliggende midtbanespiller. Trener Jon Hodnemyr var enig og gav i dag BB til BB.

Trenerens oppsummering:
-Vi er jo veldig fornøyde med tre poeng, gjennomfører på mange måter en god kamp. Vi møter et godt, spillende lag og sliter med kontrollere kampen med ball, slik vi ønsker. Vi skårer 1-0 på godt presspill, og kunne øket til både to og tre etter det.

Jon henviser så til sin assistent Anders Romsøy Johansson, som har ansvaret for det defensive, og mener selv han ikke har sett Vindbjart-lag vært så gode defensivt. Anders vil selvfølgelig ikke ta hele æren selv:
-De skaper en del, og det kunne gått begge veier. Vi vet vi møter et spillende lag, de er gode til å tråkle seg gjennom, men vi presser mann mot mann og får godt betalt for det. Vi kunne blitt hardt straffet, men det var en gambling vi gjorde i dag. All kredit til Odd, de er gode, men veldig fornøyd med det guttene leverer i dag, spesielt Helge Strand og Daniel Roppestad på vingbackene gjør en strålende jobb.

Kampfakta, Norsk Tipping-ligaen, Odd 2 – Vindbjart 0-1

0-1 (75 min) Robert Våge Skårdal