Skip to content

MK – Vindbjart 1-2(0-1)

Med en sterk 2-1 seier i Mandal mandag kveld troner vi alene på toppen av tabellen i Norsk Tipping-ligaen avdeling 3. Etter kun tre kamper, men også med kun ti kamper igjen. Angriper Jakob Toft avgjorde få minutter før slutt med sitt femte mål for sesongen.

Skrevet av Stian Bøe

På den strøkne gressmatten i solskinnet startet vi bra med høyt press og stort tempo, men det ble med nesten-sjanser inntil tjuefem minutter var spilt. Da kombinerte hele høyresiden seg fremover. Markus Nyhus, Peiwast Hama, Brian Stangnes Kjeldsberg, Magnus Langerud og tilbake til Piwi som ble klippet ned ved hjørneflagget. Han kom seg opp igjen for å ta frisparket, og det headet Christian Beqiraj Follerås i mål fra tolv meter, litt heldig, ballen gikk via en forsvarer og utmanøvrerte keeper.

Ti minutter senere er det venstresiden som skaper en stor sjanse. Berry Gerezgi kom seg rundt og la inn på bakerste stolpe. Jakob Toft fikk mer kastet seg mot ballen enn en skikkelig avslutning, og det ble med stolpe ut. Utover i omgangen kom også hjemmelaget til muligheter, men kampen gjennom ble det ofte enten like utenfor, eller stoppet av sterke blokkeringer fra vår side.

Det tok bare tre minutter av andre omgang før utlikningen kom, også dette målet litt heldig, MK vant ballen et stykke inne på vår halvdel, og da Anders Kvinen ladet kanonen gikk ballen via Robert Våge Skårdals taklingsforsøk, og i en bue over Mathias Myrland Syversen.

Frem til det var et kvarter igjen av kampen var det MK som var farligst, Mathias hadde en kjemperedning på frispark, der han fikk opp en hånd og avverget til corner. Siste kvarteret åpnet kampen seg opp i tusmørket, innbytterne Sander Emanuelsen og Anders Bjørge skapte ting på høyrekanten og samtidig var Kawsu Jabai et uromoment på andre siden. Sistnevnte hadde en kjempesjanse til å gi oss ledelsen, men skuddet med retning hjørnet ble klarert en meter fra streken.

Med tre minutter jobbet vi oss fremover på høyresiden. Robert og Magnus Langerud kombinerte, og MK fikk etter hvert bare klarert ut på sekstenmeteren. Anders vippet ballen over en forsvarer og prøvde en avslutning nede i hjørnet. Keeper tok både den og returen, men på tredje forsøk var Jakob på plass og pirket ballen i mål.

Vi forsvarte oss godt de siste minuttene, og både Kawsu og Anders burde øket ledelsen i sluttminuttene da vi kom til flere kontringer, men det holdt uansett med to mål i kveld.

Dagens målskårere Toft og Follerås samt keeper Syversen

Steinar Skeie oppsummerer:

-Jeg synes vi spiller bra første trettifem minutter, så begynner vi å slippe dem inn i kampen, MK er et godt lag. I andre omgang er det en slitekamp der de har sine sjanser, men det har jaggu vi også. Kampen kunne vippet begge veier. Konklusjonen får være at vi vinner på en ikke altfor god dag mot et vanskelig lag å spille mot.

Norsk Tipping-ligaen, 3.runde, Mandalskameratene – Vindbjart 1-2

0-1 (25 min) Christian Beqiraj Follerås
1-1 (48 min) Anders Tallaksen Kvinen
1-2 (87 min) Jakob Toft