Skip to content

Knepen seier i 5. divisjon

Etter fire klare seire så langt i 5.divisjon burde Solbygg være grei skuring, men dette satt langt inne. Bare sekunder før kommunen skrudde av lysene på Kongsgårdbanen, satte Anders Bjørge inn sin andre skåring for kvelden, og sikret seier 2-1, og fortsatt full pott i divisjonen.

Skrevet av Stian Bøe

Solbygg satte en støkk i våre gutter ved å ta ledelsen fra corner etter to minutter, men vi slo kjapt tilbake ved Anders, etter fint forarbeid fra høyresiden ved Lasse Stephan Næss og Martin Gardiner. Solbygg var ikke helt ufarlige på sine forsøk på å spille inn i bakrommet vårt, men de største sjansene kom på andre siden, og de ble brent, en etter en. Anders fikk en 100% blokkert, og en god mulighet på volley ble satt over. Marius Fjellet hadde en suser av et langskudd som nesten lurte keeper, og Øyvind Løkkebø Gausdal fikk også en mulighet etter corner. Forsvarsspilleren som blokkerte gikk rett i bakken.

Vi har overkjørt Tigerberget og Tobienborg i andre omgang denne sesongen, og så vel for oss en ny kamputvikling på samme måten. Anders fikk en god sjanse til å sette standarden for omgangen like etter pause. En hands i feltet betød straffespark, men her var Solbyggs keeper flott nede og reddet forsøket. De neste ti minuttene kom det flere sjanser, enda større enn før pause, men fortsatt ville ikke ballen inn. Sander Coldal satte en volley over. Martin hadde et skudd like utenfor og et forsøk reddet av keeper da han ble fint spilt opp av Gaus og Anders.

Det var enveiskjøring utover omgangen, men sjansene ble etter hvert færre. Debutant Daniel Strømmen satte et langskudd like over. Ørjan Ryger forserte bra og prøvde seg, keeper ga retur og Lars-Georg Reinlund Sæther kunne bare sette den et stykke over. Corner på corner ble slått inn, og klarert ut.

De siste minuttene ble kaotiske, nå fikk hjemmelaget et par store kontringsmuligheter, men også de var ineffektive. I siste spilleminutt fikk vi vår siste sjanse. En dødball inn, to Solbygg-spillere gikk i samme duell for å klarere, ballen endte bak dem og fra dødlinja headet Gaus tilbake foran mål. Denne gangen gjorde ikke divisjonens toppskårer Anders Bjørge noen feil, og satte ballen opp i nettaket fra hoftehøyde. Det burde nok vært spilt fem-seks minutter ekstra, etter flere stopp i spillet, men lyset gikk like etter avspark og dommer Terje Haugland benyttet sjansen til å blåse av.