Skip to content

J15 med to strake seire

Jenter 15 er et ‘nytt’ lag i høst, etter at alle jentene fra 14 år opp til 17 var samlet til ett lag i J17-klassen. Nå er grunnlaget annerledes med færre aktive 16- og 17-åringer og med et par 16-åringer på dispensasjon, sammen med noen spillere fra J13 i kamp, stiller klubben altså nå med et lag i Jenter 15.

Skrevet av Stian Bøe

J13 og J17 har trent sammen fra i vår, så sånn sett er det ikke så mye nytt. Trenerne Kine Clausen Tambini og Camilla Nomeland får god hjelp av J13’s Roger Tambini Finnestad på sidelinjen.

Høstens første kamp, borte mot Flekkefjord ble utsatt, dermed ble Lia første motstander, i Askedalen forrige uke. Her presset vi på helt fra start. Ada Eline Svellingen satte tidlig et skudd i tverrliggeren før Carmen Jeppestøl Engedal plasserte ballen litt over. Midtveis i omgangen kom ledermålet, Rebekka Andersen Honnemyr spilte til Julie Ruenes som satte ballen i mål fra femmeteren. Ruenes hadde et par store sjanser til før pause, inkludert en til i tverrliggeren, men så kom det en kontring like før fløyta gikk, og Lias beste, Nathalia Rasmussen Bach utliknet.

Heldigvis gikk det ikke så lenge ut i andre omgang før vi var i ledelsen igjen. Maline Kåsene Røraas sendte en lang ball inn fra høyre. Innlegg eller skudd? Ballen gikk i mål uansett. Svellingen la på til 3-1 etter en corner, og da så seieren sikker ut. Ruenes satte nok an ball i metallet før vi trykket skikkelig på helt på tampen og frispillingen til gjestene ble for trang. Andersen Honnemyr presset frem en feil og Svellingen satte spikeren i kisten med sitt andre for dagen og 4-1.

Roger Tambini Finnestad hadde dette å si etter kampen.

-De virket litt spente før denne første kampen, litt høye skuldre. Det kom seg veldig godt i andre omgang, mye fint spill som vi bare må ta med oss videre. Jeg tror det var viktig for jentene også, å få den første seieren, det gjør noe med selvtilliten deres synes jeg. Vi har med oss fem-seks fra Jenter 13 som tar nivået veldig bra. Det hjelper laget videre. Det blir gøy å se veien videre. Kondisen er bra, vi har jobbet mye med den frem mot seriestart.

w2eb

Kamp to er allerede spilt, mandag kveld ble det seier igjen, nå mot Randesund 2. Mål fra Lydia Askedal, Malin Tambini Balchen Finnestad og Ada Eline Svellingen ga 3-2 og tre nye poeng.

Kampfakta, Jenter 15, 2.div. avd. 4 Høst, Vindbjart – Lia 4-1

1-0 (18 min) Julie Ruenes
1-1 (34 min) Nathalia Rasmussen Bach
2-1 (40 min) Maline Kåsene Røraas
3-1 (56 min) Ada Eline Svellingen
4-1 (69 min) Ada Eline Svellingen