Web Analytics
Skip to content

Hodnemyr fornøyd med starten som A-lagstrener

Statusrapport fra A-lagets hovedtrener Jon Hodnemyr etter noen uker med treninger fra november til desember.

Skrevet av Stian Bøe

– Vi er superfornøyde med oppstarten. Jeg var jo spent i starten, skal jo inn i noe nytt. Er ung, litt usikker, skal for første gang trene voksne folk. De første treningene gjør du deg noen erfaringer, men jeg må innrømme, etter et par økter var jeg blitt vant til det. Da ble det ‘bare’ fotball, det er jo på en måte det samme språket uansett hvor gamle spillerne er. Det har vært en kjempegøy oppstart for min del, og opplever også at spillerne synes det er gøy. De skal på mange måte lære det jeg vil kalle et helt nytt språk, det vil ta litt tid, men de er veldig sugne på å forstå og lære. Nå har vi holdt på i drøyt tre uker og ser allerede et veldig eierskap, det fenger. Med mindre jeg har misforstått dem er de også superfornøyde med starten, og jeg må innrømme, det er litt kjedelig å ta juleferie nå. Det ble tidlig, men de har godt av det. Det er det som er spesielt, vi er i desember, en periode som normalt blir litt slappere, folk kommer på trening for å spille litt og ha det gøy. Vi har hatt fantastisk gode treninger, med en tilstedeværelse både ved å ønske å lære ting, men også ved å levere kvalitet på treningene.

På spørsmål om vi skal forvente oss store endringer fra den innarbeidete krydderfotballen svarer Jon:

-Spillestilen, eller idéen er at vi ønsker å dominere fotballkampene. Vi ønsker å opptre offensivt med kombinasjonsspill, å skape trekanter er kanskje en fin måte å beskrive det på. Målet blir da å havne i spesifikke rom på banen som vi ønsker å prioritere, der vi mener vi får gode forutsetninger for å skape målsjanser. Så er det også slik at å dominere fotballkamper gjelder begge veier. Samtidig som vi ønsker å være gode med ball, ønsker vi å være gode på å vinne den fra motstanderen. Da går det mye på å være forberedt på å miste ballen, hvordan er vi posisjonert hvis vi mister ballen, intensiteten når vi mister ballen. Dette leder da til at vi ønsker å være et lag som spurter mye, som igjen krever en fysisk dimensjon som vi ønsker å være gode på.

-Vi kommer nok å frispille bakfra minst like mye som tidligere, og keeperen er fortsatt veldig viktig som den første utespilleren. Vi kommer til å spille med høy risiko. For vår del er inngangen til sesongen klarert med spillerne. Vi skal ha vanvittig fokus på utvikling, den prosessen vil ta den tida den tar.

Med i trenerteamet er Kjetil Myrvold, keepertrener Dag Tore Fredriksen og Øyvind Løkkebø Gausdal, alle med mange Vindbjart-kamper på samvittigheten. Gaus er kommet inn i teamet nå i høst og skal bidra min sin erfaring. Kjetil tre økter i uka og Gaus to.

Øyvind Gausdal er med i trenerteamet to ganger i uka

Øyvind Gausdal er med i trenerteamet to ganger i uka

Assistenttrener Kjetil Myrvold og keepertrener Dag Tore Fredriksen

Assistenttrener Kjetil Myrvold og keepertrener Dag Tore Fredriksen

-Jeg ønsker å bruke dem så mye som mulig, de er jo noen ressurser i vesen og også faglig. Så er det sånn at vi også må lære hverandre å kjenne. Jeg er veldig opptatt å få det beste ut av dem, jeg kan ikke alt, sammen kan vi mye.

-Materialforvalter Øystein Vinvand er med videre, vi håper å få ham med litt mer enn til bare å pumpe baller. Vi hadde håpet å få med Dag Tore to-tre ganger i uka, men så langt har han kommet hver dag.

Veteran Harald Hansen fortsetter som oppmann/lagleder, og det jobbes med å få signert hjelpetrener Willy Jensen på ny kontrakt.

Harald Hansen, Willy Jensen og Øystein Vinvand

Harald Hansen, Willy Jensen og Øystein Vinvand

Fra A-lagsstallen 2021 er Peiwast (Piwi) Hama og Sander Emanuelsen borte, begge har flyttet utenbys for studier. Ellers er i utgangspunktet alle med videre. Ingen nye spillere utenfra er signert pr dags dato.

Én treningskamp er 100% spikret. Fredag 21. januar klokka 17.30 møter vi Start i sørlandshallen.

Les hele artikkelen hos Vindbjart

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.