Skip to content

G16 med etterlengtet seier

G16 slo tilbake etter tre tap på rad, og vant 5-3 mot Lyngdal søndag kveld. Etter rapportene fra trenerteamet var de foregående resultatene uheldige etter at de hadde gjort gode kamper, men ikke fått uttellingen som avgjorde til deres fordel. Lyngdal på sin side stod bare med ett poeng på tre kamper, men også her sa ryktene at de var bedre enn resultatene tilsa.

Skrevet av Stian Bøe

Undertegnede har ikke sett dette laget i aksjon tidligere, og ble meget imponert over spillet første halvtimen. Det gikk til tider så fort at det var umulig å få med seg akkurat hvem som gjorde hva i angrepene som kom på rekke og rad, og samtidig prøve å få tatt noen gode bilder.

1-0 og 2-0 kom tett etter et kvarters spill. Filip Tambini ble spilt opp på i spissposisjon, fra Martin Heisels iherdige jobbing på midten (tror jeg), og tok seg forbi sin oppasser og satte inn det første målet. 2-0 kom fra samme mann, men nå ble mesteparten av jobben gjort på venstrekanten og Christoffer Lindberg. Fremspill, mottak og fart tok ham forbi sin back og skuddet/innlegget ble sikret i nettet fra noen centimeters hold med press fra en Lyngdal-forsvarer.

3-0 kom etter at de første byttene var gjort, og etter et nytt angrep på venstresiden var det det innbytter Sebastian Vårdal som fikk ballen sentralt på sekstenmeteren, sendte videre til en annen innbytter, Mathias Kåbuland Vigsnes, som ekspederte ballen i mål fra høyrekanten.

Lyngdal reduserte raskt til 1-3 og pausepraten gikk på at ikke det skulle skape nerver i laget, men kanskje gjorde det likevel, Lyngdal kom i hvert fall i gang på en helt annen måte etter pause, og reduserte til 2-3 på straffespark bare to minutter ut i omgangen. Da 3-3 ble satt inn bak keeper Dennis Lindekleiv halvveis ut i omgangen så det enda mørkere ut, og etter litt for rask igangsetting bakerst måtte keeper først redde selv før midtstopper Bjørn-Martin Rimereit stoppet andre forsøk på streken foran et åpent mål.

Med rundt ti minutter igjen av kampen snudde så vinden igjen. Patrick Guttormsen Johansen la inn fra høyre og fra litt bak i feltet headet ‘Sebb’ Vårdal ballen i bue over keeper over i motsatt hjørne. Noen minutter senere ble Andreas ‘Andy’ Sagen Dale taklet inne i sekstenmeteren, og fikk tildelt straffespark til store protester fra de røde om at taklingen var ren på ballen. Uansett, Sebb satte ballen i mål fra ellevemeteren, og det ble ikke noen ny opphenting fra gjestene.

IMG_4955 (2)

Seieren tok laget opp på fjerdeplass med ni poeng på seks kamper, og mulighet til å klatre videre med seier mot nummer tre Våg førstkommende torsdag på Moseidmoen.

Fra trener Øyvind Myrvold har vi fått følgende utdypende oppsummering av kampen (ikke overraskende etter at undertegnede fikk overvære garderobepraten etter kampen, mye fotballfaglig ekspertise og taktiske begreper som ikke fantes på min tid på banen)

-Vi starter kampen med en fantastisk intensitet og tilstedeværelse, og bygger fort et momentum mot et godt Lyngdal-lag. Som et av våre utviklingsmål ønsker vi å tilby mange alternativer foran ballfører og vi jobber hardt for å utnytte vinkler i spillet vårt og de valgmuligheter disse gir. Dette løser vi stort sett bra gjennom hele omgangen, selv om vi blir litt for opptatt av å slå «gullpasningen» i stedet for å være tålmodige. Etter en halvtime leder vi fortjent 3-0 etter noe som fort kan være årsbeste for vår del, før en dupp i fokus sørger for 3-1 til pause. Etter hvilen er kampen helt annerledes. Vi tar litt for gitt vår egen «suverenitet», samtidig som Lyngdal presser på. Etter en snau time er stillingen fortjent 3-3 og kampen ser ut til å glippe. Litt mot spillets gang tar vi ledelsen 4-3 og med en mann utvist klarer vi å punktere kampen med et straffemål etter en helhjertet kontring. 5-3 seier mot god motstand sier vi oss fornøyd med, samtidig som vi er bevisst på at vi både som lag og enkeltspillere har masse å jobbe videre med, heldigvis.

Kampfakta, G16, 1.divisjon, Vindbjart – Lyngdal 5-3

1-0 (14 min) Fillip Tambini
2-0 (16 min) Fillip Tambini
3-0 (30 min) Mathias Kåbuland Vigsnes