Skip to content

Froland – Vindbjart 2 4-12(1-5)

Vi er ikke helt ukjente med storseire mot Froland, men tolv skåringer i motstandernes mål er likevel rekord for Vindbjart 2 siden de tok Sentrum sin plass i seriesystemet i 1999. Tap 1-12 er det blitt én gang, mot Giv Akt, men det var samme helgen som A-laget slo Søgne 15-2, så den nulles ut. Mot Froland ble det seire 10-0 og 11-0 i 2013, mens kvalifiseringskampene for opprykk fra 5.divisjon i 2019 endte med 12-5 sammenlagt i Frolands favør.

Skrevet av Stian Bøe

Mot Froland på lånt bane i Arendal ble det nok en målfest mandag kveld. 3-1 etter et kvarter ble til slutt hele 12-4 seier for våre nest beste. Det var aldri noen tvil hvem som kom til å vinne kampen, men hjemmelaget var tydelig ekstra tente etter to kjappe reduseringer til 3-6 tidlig i andre omgang. Det varte ikke så lenge.

Øyvind Løkkebø Gausdal er nå toppskårer i serien, med fem mål på den timen eller så han var på banen mot Froland. Får han sjansen til å avslutte blir det som regel hardt og velplassert, både med hode og bein. Like mange målpoeng ble det på Harstad-gutten Simon Salen Aune. Ett mål etter sterkt forarbeid av Fabian Jeppestøl Engedal, og hvis vi klarte å telle og diskutere oss frem til fasiten, fire målgivende pasninger.

Eirik Ryger var nære skåring på A-laget lørdag, trøsten ble to mot Froland, det første avsluttet første omgang fra skrå vinkel opp i motsatt kryss til 5-1.

web2
Etter pausen kom skåringene enda hyppigere enn før. Markus Nyhus var for kvelden plassert i en uvant kantspillerrolle, men utnyttet i hvert fall det for et mål, etter fremspill av Sander Coldal. Etter 3-6 satte Ryger inn sitt andre for dagen, før innbytter Christoffer Lindberg lobbet ballen i en høy bue over keeper fra tjue meter. Nok en redusering kom etter en time, før Gaus entret banen igjen og satte inn tre strake på ti minutter.

Siste skåringen fikk Martin Niklas ‘Nikke’ Eidet Svenson æren av å sette inn, hans første seniormål hvis våre data er riktige. Assist fra en hardtarbeidende Joachim Tveitaa Johansen på venstrebacken.

Årets fjerdedivisjon var spådd å bli tøff. Så langt viser resultatene stor forskjell på topp og bunn. Vi har nå 8-1, 0-9, 0-4, 1-1 og nå 12-4. Godt plassert midt på tabellen. Donn foreløpig suverene med fire strake seire og 19-0 i målforskjell. Neste oppgaver for oss er Trauma på hjemmebane mandag 9/5.

Kampfakta, 4.divisjon, Froland – Vindbjart 2, 4-12

0-1 (3 min) Øyvind Løkkebø Gausdal
0-1 (11 min) Selvmål
1-2 (13 min) Joachim Råna
1-3 (15 min) Øyvind Løkkebø Gausdal
1-4 (24 min) Simon Salen Aune
1-5 (45 min) Eirik Ryger
1-6 (47 min) Markus Nyhus