Skip to content

Før kampen mot Express

Sesongens nest siste seriekamp for A-laget går på Fevik Stadion lørdag 23/10, klokka 13.00. Motstander er da Express, som vi nå kjemper med om å være Sørlandets femte beste lag. MK har en liten mulighet til å forkludre planene, men må nok heller sikre seg tre poeng for å holde seg godt unna nedrykkstreken.

Skrevet av Stian Bøe

Express har en minimal matematisk sjanse for å rykke ned, om de taper de to siste og Hinna tar to strake seire (enkelt kampprogram), men det er også flere lag imellom som må ta noen poeng. Sannsynligvis vil de uansett ende på sin beste tabellposisjon noensinne, målt på landsbasis. De har vært på nivå fire noen ganger tidligere, men da med mindre spissing.

Vi har faktisk bare møtt Express fire ganger tidligere på A-lagsnivå. 1990 i 4.divisjon, og 1991 i den da omdøpte samme avdelingen, nå 3.divisjon. Status er tre seire og en uavgjort, så da har vi nok et mål lørdag, unngå tidenes første tap mot dem. Da regner vi ikke treningskampen i februar i fjor (2-4 på Moseidmoen). En annen målrik treningskamp endte 4-4 i Fevik i sommer.

I 1990 vant vi 1-0 og 3-1. I 1991 gjorde begge lag en svak sesong, Express var verst med bl.a. 0-11 mot Øyestad tidlig i sesongen. Ikke lenge etter ble det 1-1 mot oss på Fevik. Steinar Skeie med vårt mål. 31. august gikk oppgjøret på Moseidmoen, og da fikk vi mer uttelling. Måltavla stoppet på 7-1, igjen skåret Skeie, sammen med Geir Strand, Ola Birkeland, Jørg Johnsen og Øyvind Rønning. Express endte til slutt nest sist og rykket ned, men vi kom bare to plasser høyere.

ex1991

Etter mange magre år begynte Express klatringen i divisjonssystemet med å vinne 4.divisjon i 2014. En sterk 3.plass i 2016 reddet dem fra nedrykk ved forrige omstrukturering av seriesystemet, men de endte sist sesongen etter, før en ny tittel i 4.divisjon i 2019, og lang ventetid før de fikk prøve seg i Norsk-Tipping-ligaen på ny.

Etter en sterk start falt de, som oss, ut av det helt øverste sjiktet på tabellen, selv om det fortsatt er jevnt. Siste to hjemmekamper har endt 5-4 og 3-5. Vi slo Donn 7-2 sist, kan vi kreve minst åtte mål igjen? Med seier og Staal Jørpeland-tap mot Brodd, lever sesongen en runde til, før vi møter nettopp Brodd på Moseidmoen neste lørdag.

Les hele artikkelen hos Vindbjart

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *